Naujai gatvei suteiks pavadinimą

Mieste atsiras rajonas, kurio gatvėms bus suteikti istoriniai Mažosios Lietuvos miestelių pavadinimai. Pirmoji suprojektuota arterija bus pakrikštyta Stalupėnų vardu.

Šis pavadinimas bus suteiktas šalia Arimų gatvės numatytai arterijai.

Klaipėdos savivaldybės Geodezijos ir GIS skyriaus vyriausioji specialistė Marija Buivydienė sakė, kad čia esantiems suformuotiems sklypams reikalingi adresai. Dėl to arterijai būtina suteikti vardą. Tai daro miesto savivaldybė.

Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija pasiūlė šią gatvę pakrikštyti Stalupėnų vardu. Tai istorinis Mažosios Lietuvos miestelio pavadinimas. Dabar pastarasis yra vadinamas Nesterovu ir yra Kaliningrado srityje.

Šio rajono gatvėms bus suteikti Mažosios Lietuvos vietovardžių pavadinimai, juos grupuojant. Komisija taip pat pasiūlė įamžinti Lazdynėlius, Vatarkiemį, Pilkalnį, Gumbinę.

Suprojektuotoje arterijoje numatyta įrengti dvi gatvės krypties nuorodas su stovu. Skaičiuojama, kad tai atsieis 185 eurus.

Naujos gatvės pavadinimui dar turės pritarti miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kur tos gatvės ,gar reikėtų išsamesnės informcijos

Zita

Zita  portretas
Jau bloga nuo jusu stulpeliu,ant kiekvieno kampo ir skirtingu spalvu ,jei tai puosia miesta .....,o pinigai nemazi.

jus

jus portretas
Nors Arimu gatvei lentelė su gatvės pavadinimų pagaminkite. Savivaldybėje prašymas nuo 2009 metu guli. Ne dažnas greitosios ekipažas kelia randa.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių