Nauja specializuota žuvies parduotuvė Klaipėdoje neramina senbuvius

Klaipėdoje duris atvėrė specializuota žuvų parduotuvė. Šviežia žuvimi iš įvairių pasaulio šalių prekiausiantis verslininkas sako konkurencijos nebijąs, o štai turgaus prekeiviams naujas rinkos dalyvis kelia daug nerimo.

Esą prekyba žuvimi – ir taip prasta.

Klaipėdos senamiestyje duris atvėrusioje šviežių žuvų parduotuvėje – apie 50 rūšių šviežių žuvų ir jūros gėrybių, taip pat – konservuota, šaldyta ir kitokia žuvis iš įvairių pasaulio šalių.

„Klaipėdiečiai neturi ištisus metus šviežios žuvies, nes vyrauja sezoniškumas, o mes vis dėlto vežam šviežią žuvį kiekvieną savaitę nuo trečiadienio iki šeštadienio“, – sakė verslininkas Žilvinas Pupkus.

Kilogramas pigiausios žuvies naujoje parduotuvėje – 8 eurai, brangiausia – 60 eurų. Tokią parduotuvę prieš porą metų atidaręs Vilniuje, o neseniai ir Kaune, verslininkas sako konkurentų neturįs, nes Baltijos jūros žuvimi neprekiauja, o kainas diktuoja rinka.

Jau seniai besiskundžiantys sumenkusia prekyba žuvimi, turgaus prekeiviai baiminasi prarasiantys dalį pirkėjų.

„Kiekviena parduotuvė atima pirkėjus, nėra tiesiog žmonių, suprantat. Jeigu yra 10 ir iš jų penki nueis kitur – pas mus beliks 5“, – teigė turgaus prekeivė Gelena Puodžiukaitienė.

Porą metų įvairia žuvimi Danės upės krantinėje prekiaujantis uostamiesčio verslininkas pripažįsta, kad žuvies pasiūla dabar – kur kas didesnė nei paklausa, tačiau specializuotos žuvų parduotuvės konkurencijos nebijo.

„Išeina taip, kad atvežtinė žuvis – tiek silkė, tiek skumbrė, tiek jūros ešerys – yra perkama iš tų pačių pirkėjų kaip ir visi, kurie atvažiuoja į Lietuvą. Ir tenai bus konkurencija... Juk viskas priklauso nuo to, kas susiranda tiekėjus, siūlančius mažesne kaina“, – teigė Priekrantės verslinės rekreacinės žuvininkystės asociacijos pirmininkas Mindaugas Rimeikis.

M. Rimeikio teigimu, specializuota žuvų parduotuvė didesnę konkurenciją kels ne prekeiviams turguose ar kioskuose, o prekybos centrams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to sigitui

to sigitui portretas
ar taip snapseli myli kad nors parasai apie ja ir jau geriau darosi .Cia apie zuvi raso .KAS apie batus -kas apie ratus.Kam kas skauda

zzzzzzz

zzzzzzz portretas
adreso gal nerašo kad nepriviliotų pirkėjų

Mindaugas

Mindaugas portretas
Žvejų g. 4
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių