Narystę NATO pažymėjo bėgimu

Uostamiestyje gausybės karių bėgimu paminėta 13 metų Lietuvos narystė NATO. Klaipėdos gatvėmis judėjusi kelių šimtų karių kolona nestokojo gyventojų dėmesio. Uostamiestyje bėgimu Lietuvos narystė NATO minima jau ne pirmą kartą.

Trečiadienį priešpiet Klaipėdoje paminėtos 13-osios Lietuvos narystės NATO metinės.

Šią sukaktį uostamiestyje kariai pažymėjo bėgimu. Miesto gatvėmis nusidriekė maždaug 300 karių  iš Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono, Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ bei Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės kolona.

Kariai bėgo nuo Dragūnų bataliono Liepojos gatve, Šiaurės prospektu, Kretingos, Klaipėdos gatvėmis ir atgal. Iš viso šventinio bėgimo metu jie įveikė 6 kilometrų trasą.

„Šis bėgimas vyksta jau antrą kartą. Tikiuosi ir esu tikras, kad jis taps tradiciniu“, – teigė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono štabo viršininkas, laikinai vykdantis bataliono vado funkcijas mjr. Vilmantas Valantinas.

Pašnekovo teigimu, šiuo bėgimu siekiama dar kartą priminti, kad Lietuva yra pilnavertė NATO narė bei didžiuojasi naryste.

„Priminti sau ir miestelėnams, kad mes esame pilnaverčiai NATO nariai ir kas yra kariuomenė. Yra NATO, mes esame NATO“, – dėstė majoras.

Tai, jog Lietuva yra pilnavertė šios sąjungos narė, pasak V.Valantino, įrodo tai, jog mūsų šalies kariai dalyvauja tarptautinėse misijose Afganistane, Irake, Balkanų pusiasalyje.

Narystę NATO reprezentuoja ir tai, kad Lietuvoje sulaukiama kitų šalių karių vizitų, stiprinamas bendradarbiavimas.

Bėgančių karių vilkstinė nestokojo ir gyventojų dėmesio. Žmonės suskubo savo mobiliaisiais telefonais fotografuoti bei filmuoti bėgančius karius, mojavo jiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sanimideg

Sanimideg portretas
Kada pirmi tankai persoks Lietuvos siena visi siti is noutraukos tap pat begs - tik i Memelo kripti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių