Naktiniams barams paskelbė nuosprendį

Uostamiesčio valdininkai nusprendė riboti prekybą alkoholiu keturioms maitinimo įstaigoms, kurios alkoholiu iki šiol prekiavo ir naktį. Nuo šiol gyventojų pyktį kėlę naktiniai barai alkoholiu prekiaus tik iki 22 arba 24 val. Politikai svarstė Žvejų g. esantį barą išbraukti iš sąrašo, tačiau galų gale priėmė ir šiam senamiesčio verslininkui nepalankų sprendimą.

Uostamiesčio valdininkai nusprendė riboti prekybą alkoholiu keturioms maitinimo įstaigoms, kurios alkoholiu iki šiol prekiavo ir naktį. Nuo šiol gyventojų pyktį kėlę naktiniai barai alkoholiu prekiaus tik iki 22 arba 24 val. Politikai svarstė Žvejų g. esantį barą išbraukti iš sąrašo, tačiau galų gale priėmė ir šiam senamiesčio verslininkui nepalankų sprendimą.

Nuosprendis keturiems

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės taryba nusprendė keturioms Klaipėdoje visą parą alkoholiu prekiaujančioms maitinimo įstaigoms riboti prekybos svaigiaisiais gėrimais laiką.

Tokį sprendimą uostamiesčio valdininkai priėmė remdamiesi Klaipėdos savivaldybės bendruomenės sveikatos tarybos narių, policijos pareigūnų, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų siūlymais bei skundais.

Nuo ateinančių metų vasario barai, esantys Daržų g. 1, Minijos g. 131-11A bei Laukininkų g. 13, alkoholiu prekiauti galės nuo 8 iki 22 val.

O Žvejų g. 10 veiklą vykdantis kokteilių baras alkoholį klaipėdiečiams pardavinės nuo 8 iki 24 val.

Bandė teisintis

Pastarojo vadovas posėdžio metu bandė perkalbėti uostamiesčio politikus, kad šie priimtų verslininkui palankų sprendimą ir prekybos laiko neribotų.

„Man šis sprendimas yra lygus bankrotui“, – užtikrino baro „Groovy“ vadovas Arnas Vosylius.

Verslininkas tikino, jog triukšmą Žvejų g. kelia ne jo baras, o iš jo išėję alkoholio padauginę klientai. Vyras pripažino, jog jo vadovaujamas baras jau anksčiau buvo pastebėtas dėl triukšmavimo naktį, tačiau imtasi visų reikalingų priemonių, kad problema dingtų.

Šiuo metu bare muzika jau nebeleidžiama garsiau nei nustatyta normose, netrukus planuojama pastatyti ir dvigubas duris, kurios slopintų triukšmą. Neretai esą pasitaiko ir taip, kad itin įsilinksminusius klientus pats verslininkas palydi iki taksi automobilio ir užtikrina, kad šie lauke netriukšmautų.

„Aš tikrai nesu vienintelis kaltas dėl triukšmo. Šioje gatvėje yra tokių barų koncentracija“, – dievagojosi verslininkas.

Politikai nepasigailėjo

Šiuo klausimu politikų nuomonės išsiskyrė, būta ir palaikiusių verslininką, todėl siūliusių Žvejų g. 10 esantį barą išbraukti iš sąrašo.

„Šis verslininkas vienas išdėstė argumentus ir parodė norą ieškoti kompromisų“, – kolegas pasigailėti verslininko ragino Klaipėdos savivaldybės tarybos narys Vygantas Vareikis.

Vis dėlto nedidele valdininkų balsų persvara barui buvo nuspręsta trumpinti prekybos alkoholiu laiką visiems pasiūlytiems barams ir neišskirti nei vieno.

Tiesa, jeigu verslininkas iki vasario spės įrengti dvigubas duris, iš, jo teigimu, žlugdančio sąrašo, barą „Groovy“ bus siūloma išbraukti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Žvejų 10 yra piktybinė "knaipė", kurios savininkas veidmainiauja ir nekaltą avinėlį vaidina. Dažną kartą jis net specialiai nakties metu arba paryčiais taip "užvaro " muziką, kad miego kaip nebūta."Juodojo" pastato patalpos yra suprojektuotos ofisams, o ne naktiniams pasilinksminimams.Ten nei dvigubos, nei trigubos durys nepadės, nes jos visada yra atidarytos. Kitu atvejų tokioje mažoje patalpoje padustumėt.Nesuprantamas yra noras visą laiką taip kankintis ir kitus kankinti.Ar Klaipėdoje nėra "normalių" erdvių,o ne gyventojams po langais snargliotis per naktis?

Vardas

Vardas portretas
Kableliais išskirti žodį "iš"?! Radvile, mokykis sakinio struktūros pati ir mokyk savo redaktorius rašyti. Absoliutus sienlaikraštis!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių