Naktinio žygio dalyviai nustebo pajūryje sutikę gintarų gaudytojus

Penktadienį vakare į Palangą iš visos Lietuvos susirinkę žygeiviai patraukė į naktinį žygį Klaipėdos sukilėlių keliais. Šį kartą pajūriu į uostamiestį išžygiavo per 1915 žmonių ir visas būrys jų keturkojų draugų.

Tai yra 14-tasis toks žygis.

Dalyviams teks naktį pakartoti 1923 m. savanorių sukilėlių judėjimo maršrutą ir įveikti  26 kilometrų atstumą iki Klaipėdos pėsčiomis. Žygis skirtas 1923m. Klaipėdos sukilimo karinio vado Jono Budrio atminimui.

Šiemet žygeiviai pasuko prie jūros pro Palangos parką, aplankė Prezidento Antano Smetonos sodintą ąžuolą, Tiškevičių rūmus ir pajūriu patraukė uostamiesčio link. Dalį kelio jie įveikė dviračių taku.

Didžiausią įspūdį žygeiviai patyrė naktį pajūryje sutikę gintarų gaudytojus. Vienoje vietoje graibštais darbavosi apie aštuonių žmonių grupė, kiek atokiau – dar apie 20 gintaro gaudytojų. Žygeiviai skubėjo su jais fotografuotis, kai kurie patys užsikrėtė azartu ieškoti jūros dovanų.

Sunkiausia vieta žygeiviams buvo nuo Olandų Kepurės iki Girulių, kur pajūris nusėtas akmenimis, kuriuos audringa jūra sugrūdo į sangrūdas.

Karklėje žygio dalyvių laukė kareiviška košė ir karšta arbata.

Pirmieji žygeiviai Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono būstinę pasiekė gerokai prieš šeštą ryto.
Daugelis žygio dalyvių yra panašių renginių entuziastai ir susitinka kituose žygiuose.

Žygį sukilėlių kelias organizuoja Lietuvos Kariuomenės Kūrėjų Savanorių Sąjungos Klaipėdos apskrities skyrius kartu su Lietuvos Šaulių Sąjungos Vakarų (jūros) šaulių 3-ąja rinktine.

Paliki nuotaika, ryžtas greitai ir nesunkai įveikti kelią, patirti daug smagių akimirkų – tokia nuotaika lydėjo jaunus ir vyresnius žygio dalyvius.

Pirmajame žygyje dalyvavo trys entuziastai, kitais metais jų jau buvo aštuoni, trečiaisiais – apie 20. Kasmet į naktinį žygį Klaipėdos sukilėlių kelias susirenka vis daugiau žmonių. Įvairaus amžiaus bei atvykę iš visų Lietuvos kraštų žygeiviai įveikia tą patį atstumą, tačiau organizatoriai stengiasi sukurti vis naują maršrutą, kad žygiuojantieji kaip galima daugiau sužinotų apie Klaipėdos kraštą ir pamatytų daugiau atmintinų vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaulys

Šaulys portretas
Iš pradžių galvojau, kad žuvis gaudo, bet kai pagavo žuvį ir išmetė tai nelabai supratau, paskui būrio vadas paaiškino, kad gintarus gaudo :D

Šaunuoliai žygeiviai

Šaunuoliai žygeiviai portretas
Šaunuoliai žygeiviai ir organizatoriai, kitais metais prisijungsiu.

šaulys

šaulys portretas
gerai kad nepaklydo
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių