N. Pareigytė-Rukaitienė: jau metai – nė lašo

Sveiką gyvenimo būdą pasirinkusi grupės "69 danguje" narė, televizijos laidų vedėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė tikino, kad atsisakiusi alkoholio jaučiasi energingesnė ir uždirba kur kas daugiau nei anksčiau. Metus laiko svaigiųjų gėrimų nevartojanti moteris atskleidė, kas jai padeda jaustis žvaliai ir išlaikyti dailias kūno linijas.

Pykdavo ant savęs

"Atstovauju paslaugų sektoriui, linksminame kitus, o tam nėra būtinybės gerai išsimiegoti ar scenoje pasirodyti visiškai blaiviems. Todėl neretai šou verslo atstovai piktnaudžiauja alkoholiu. Pažįstu moterų, kurios kasdien mėgaujasi taure ar net buteliu vyno, ir tai joms atrodo normalu. Tačiau jei ne mano blaivybė, tikrai tiek neuždirbčiau, kiek uždirbu dabar", – įsitikinusi garsi moteris.

Koncertiniai turai, filmavimai, kelios valandos miego ir vėl į darbus – tokiu intensyviu tempu gyvenanti 31-erių dainininkė nutarė visam laikui atsisakyti alkoholio ir prieš metus nuo jo užsikodavo.

"Šį mėnesį sueina metai laiko, kai negeriu nė lašo. Apie tai man primena draugai. Dauguma klausia, ar labai kankinuosi, kad negaliu išgerti?", – juokėsi pašnekovė.

Apie savo pasirinkimą atvirai kalbanti N.Pareigytė-Rukaitienė pripažino, kad apsispręsti nebuvo lengva. Moteris tam ilgai ruošėsi.

"Tai yra psichologiniai dalykai. Apie pusę metų dirbau pati su savimi, labai daug skaičiau, kas apskritai yra alkoholis, kaip jis veikia mūsų psichiką ir nervų sistemą. Jau seniai svarsčiau, kad reikėtų visam laikui atsisakyti tokių linksmybių, nes mažai išgerti nemoku. Viskas buvo tapę labai vienoda, monotoniška. Tie patys vakarėliai, draugų juokeliai ir problemos. O kur dar kitą dieną pasireiškiančios vadinamosios moralinės pagirios, jėgų trūkumas, prasta savijauta. Dėl to labai pykdavau ant savęs, nes vaikas likdavo pas senelius. Pagalvojau, kad smagi akimirka neverta to, ką tenka dėl jos paaukoti. Dukra Patricija, kuriai dabar ketveri, greitai auga, jai reikia maksimalaus mamos ir tėčio dėmesio, meilės ir šilumos", – neslėpė atlikėja.

Tarė tvirtą "ne"

N.Pareigytė-Rukaitienė prasitarė dėl savo atvirumo sulaukianti nemažai kritikos. Tačiau į įvairias apkalbas tik numoja ranka. Dainininkės žodžiais, pasakodama kitiems apie savo patirtį ji atlieka kilnią misiją.

"Kalbu ir kalbėsiu, jei tik tai padės kažkam išsaugoti gyvenimą ar gyvybę. Kiekvieną dieną žmonės man rašo laiškus su savo istorijomis, problemomis, laiko mane pavyzdžiu. Todėl mielai jiems atsakau ir patariu, kaip mesti gerti", – sakė pašnekovė.

Šiuo metu ji džiaugiasi "švariomis" mintimis, sąmoningu laisvalaikiu ir visoms pagundoms vakarėliuose taria tvirtą "ne". "Visiškai nejaučiu noro išgerti. Atsirado draugų, kurie taip pat pasekė mano pavyzdžiu, pradėjau rečiau lankytis vakarėliuose. Ir vyras dėl to ramiau gyvena. Be to, sulaukiau didelio artimųjų palaikymo. Viskas tik į naudą. Dabar truputį kitaip žiūriu į gyvenimą ir į linksmybes", – kalbėjo moteris.

Vietoje dešrainių – daržovės

Jausdama energijos trūkumą N.Pareigytė-Rukaitienė geria kavą arba žaliąją arbatą, o atsisakiusi alkoholio pajautė ir potraukį saldumynams: "Pradėjau saldinti arbatą, norėti pyragaičių, ko anksčiau nebuvo. Ir tai yra susiję su alkoholio nevartojimu. Kiek girdėjau, daugumai, metus gerti, nukrenta svoris. Tik ne man. Tačiau yra daugybė kitų privalumų: kūnas tapo stangresnis, stipresnis, neliko celiulito."

Apskritai sveika gyvensena moteris susidomėjo sukūrusi šeimą ir pradėjusi lauktis dukters Patricijos. Pradėjo nuosekliai stebėti tai, ką valgo ir greitai paruošiamą maistą iškeitė į pačios namuose pagamintus patiekalus.

"Iki tol mano maisto racionas buvo labai įvairus: dešrainiai, sumuštiniai ir visa tai, ką galima rasti degalinėse. Pajautusi atsakomybę už gyvybę, kurią nešiojau viduje, per kelis metus išsiugdžiau sveiko maisto pojūtį. Stengiuosi derinti produktus, mėsą valgyti kas antrą dieną, rinktis tai, kas šviežia ir kuo mažiau kepto maisto. Savo šeimai gaminu iš natūralių lietuviškų produktų, kurių gausu tėvų ūkyje", – atskleidė dainininkė.

Šiuo metu didžiąją dalį atlikėjos mitybos raciono sudaro daržovės, kiaušiniai, varškė, žuvis. Kaip pati sakė, ji nepasitiki restoranuose ar prekybos centruose tiekiamu maistu.

"Negalima gyventi ir maitintis pagal madą, staiga tapti vegetaru ar veganu. Stengiuosi pajausti, ko nori pats organizmas. Svarbiausia – nepiktnaudžiauti mėsa ar saldumynais. Tarkime, mėsą valgau tik su daržovėmis ir be jokio garnyro. Mama Klaipėdoje turi didelį daržą, todėl mūsų virtuvėje gausu įvairių žalumynų. Dėl to esu labai laiminga, nes produktai parduotuvėse man kelia siaubą, juos pirkdama jaučiuosi apgaudinėjama", – atviravo N.Pareigytė-Rukaitienė.

Šeštadieniais, kai turi daugiausia pasirodymų, ji daro iškrovos dieną ir geria tik šviežiai spaustas vaisių sultis arba raugintas pasukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DAS

DAS portretas
Laikas gerti - laikas blaivėti. Susutrynusi boba.

deinis

deinis portretas
Nesuprantu kam už kiek reikalingas toks straipsnis ,kad išnešti apatinius baltinius i viešumą ,būtume nežinoje ,kad pijokė ir ramiai sau miegoje.

to N. Pareigytė-Rukaitienė: jau metai – nė lašo

to N. Pareigytė-Rukaitienė: jau metai – nė lašo portretas
tada prilasinkint pilna stikline)))
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių