Motinos dieną klaipėdiečiai šventė ne tik su saviškiais

Klaipėdoje gimsta nauja tradicija – Motinos dieną švęsti Danės skverelyje drauge linksminantis. Ši šventė gavo originalų pavadinimą „Patiekalas kito mamai“.

Sekmadienį 14 valandą, kai daugelis jau būna pasveikinę savo mamas, klaipėdiečiai rinkosi prie upės, prie vaikų žaidimo aikštelės, kur jų laukė reginiai, žaidimai ir vaišės.

Antrus metus tokią atrakciją klaipėdiečiams surengęs Klaipėdos jaunimo teatras sulaukė gausaus būrio miestiečių. Spektaklį „Kopėčios“, kuriuo prasidėjo šventė, žiūrėjo ne tik ištikimiausi teatro gerbėjai, bet ir netyčia į skverą užsukę miestiečiai.

Kaip ir pernai, šventėje stengtasi išlaikyti svarbiausią idėją – miestiečiai buvo kviečiami ne tik dalyvauti šventėje, bet ir patys prisidėti prie jos kūrimo – atsinešti vaišių, kurias buvo galima patiekti visai bendruomenei skirtuose pietuose.

Vaikai ir suaugusieji buvo kviečiami drauge žaisti, varžytis, išdykauti.

Pasak organizatorių, prieš metus vykusio renginio patirtis rodo, kad simbolinis pasidalinimas atsineštais gardėsiais ne tik suteikia galimybę paragauti kitų mamų pagamintų patiekalų, bet ir suartina miestiečius.

Klaipėdiečių mamas ir ne tik jas linksmino ne tik teatralai, bet ir Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus su savo kolektyvu, „Grock“ studijos muzikantai, vadovaujami Lino Švirino, Klaipėdos universiteto studentai, Simono Dacho progimnazijos

Eduardo Balsio gimnazijos, Juozo Karoso muzikos mokyklos mokiniai.


Šiame straipsnyje: mamos dienašventėKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių