Klaipėdos Moterų krizių centre po Naujųjų laukiama antplūdžio

Kalėdinis laikotarpis Moterų krizių centre pasižymėjo ramybe ir džiuginama statistika. Per šventes įstaigoje, teikiančioje pagalbą smurtą šeimoje patiriančioms moterims, neapsigyveno nė viena klaipėdietė. Tačiau nuskriaustųjų antplūdžio neramiai laukiama kitų metų pradžioje.

Kaip teigė Moterų krizių centrą administruojančios savivaldybės įstaigos Šeimos ir vaiko gerovės centro Pagalbos moterims padalinio vadovė Lina Krasauskienė, panaši tendencija pastebima kiekvienais metais.

Anot vadovės, smurtą šeimoje patiriančios moterys aktyviau pagalbos ieškoti imasi jau po Naujųjų metų.

„Šešerius metus dirbdama su moterimis, patiriančiomis krizę, pastebiu, kad per Kūčias ir Kalėdas konfliktų ar probleminių situacijų sumažėja. Per šventes žmonės būna geresni. Sutuoktiniai neretai tikisi, kad pavyks susitaikyti ir išspręsti visus konfliktus. Tačiau šventės baigiasi ir, deja, dažnai taip lauktas stebuklas neįvyksta. Supratus, kad situacija nepasikeitė, vėl padaugėja pykčio protrūkių, agresijos atvejų. Jei žmonės nenori patys dėti pastangų, netikėtai jie negali pasikeisti“, – teigė L.Krasauskienė.

Padalinio vadovė pasakojo, jog per šventinį periodą įstaigos darbuotojai Moterų krizių centre stengėsi, kad bėdų kamuojamos klaipėdietės rastų artimuosius, su kuriais galėtų saugiai praleisti šventes.

Šiuo metu Moterų krizių centre gyvena trys nuolatinės gyventojos, o dar 33 moterys įstaigoje lankosi, kad gautų kvalifikuotą psichologinę pagalbą.

Centre yra 24 vietos. Įstaigoje gali apsigyventi vien moterys arba mamos su vaikais.

Moterų krizių centras veikia visą parą septynias dienas per savaitę, tad fizinį ar psichologinį smurtą šeimoje patyrusios klaipėdietės į įstaigą gali atvykti bet kuriuo paros metu.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

r

r portretas
Kad ir viena moteris gyventų centre, džiaugiuosi, kad mieste yra tokie namai, kur bet kada kai kils grėsmė sveikatai ar gyvybei mano draugė, sesuo, teta ar netgi aš pati rasčiau pagalbą ir atgaučiau saugumo jausmą sau ir savo vaikams.

PILIETIS

PILIETIS portretas
Kiek kainuoja tokio centro išlaikymas? Dirba visą parą, o klientų - mažoka.

Klausimas

Klausimas portretas
O kaip suprasti, kad centras turi tris nuolatines gyventojas? Šiaip benamiams yra nakvynės namai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių