Moterų konflikte – atomazga

Politikės Ligitos Girskienės ir valdininkės Irenos Šakalienės konflikte padėtas taškas. Abi kivirčo dalyvės iš balos išlipo sausos.

I.Šakalienė nenusižengė

Klaipėdos miesto tarybos narės L.Girskienės ir savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos I.Šakalienės konfliktas įsiplieskė šių metų vasarį vykusiame Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje.

L.Girskienė, kaip teigiama, posėdžio metu valdininkei uždavė keletą klausimų, į kuriuos ji esą nebuvo pasirengusi atsakyti. Anot tarybos narės, I.Šakalienė klausimus neva palydėjo įžeidžiančiomis grimasomis.

Dėl I.Šakalienės elgesio atitikimo valstybės tarnautojų veiklos etikos taisyklėms politikė netrukus raštu kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorių Saulių Budiną.

Į L.Girskienės pastabas buvo įsiklausyta. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjai atliktas tarnybinis patikrinimas. Po jo nuspręsta, kad tarnybinio nusižengimo I.Šakalienė nepadarė.

Įžeisti nenorėjo

Tačiau administracijos direktorius uostamiesčio Etikos komisijos paprašė išsiaiškinti, ar tokiais savo veiksmais pati politikė nepažeidė valstybės politiko elgesio kodekso ir kitų politikų veiklą reglamentuojančių teisės aktų principų.

Komisija tuomet atlikti šį veiksmą buvo prašiusi Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos, tačiau ši rekomendavo problemą išspręsti pačiai miesto Etikos komisijai.

L.Girskienės elgesys svarstytas vakar. Politikė patikino, kad teikdama pastabą I.Šakalienei ji nenorėjo jos įžeisti. Pasakyti žodžiai I.Šakalienei buvo skirti kaip valstybės tarnautojai. Tiesa, tarybos narė patikino, kad valdininkės vadovaujamam skyriui priekaištų vis dar turi.

Politikė administracijos prašymą įvertinti jos elgesį teigė traktuojanti kaip bandymą ją persekioti už I.Šakalienei išsakytą kritiką bei atliktą tarnybinį patikrinimą.

Elgesys nustebino

Kai kurie Etikos komisijos nariai tikino, kad L.Girskienės elgesys ir valdininkės elgesiui apibūdinti pasirinkta leksika buvo neetiški. Siūlyta pripažinti ją nusižengus minėto kodekso nuostatoms.

Pastabų L.Girskienei negailėjo ir kiti komisijos nariai. Anot jų, politikai turi tvardytis bet kokiose situacijose. Kiti neslėpė, kad ši situacija – tiesiog dviejų moterų konfliktas.

Kad politikės elgesys nustebino, pripažino ir Etikos komisijos pirmininkė Aldona Staponkienė, kuri L.Girskienę apibūdino kaip itin maloniai ir mandagiai bendraujantį žmogų.

Palaikė aštrią leksiką

Tarybos narys Vytautas Čepas pabrėžė, kad tokią painią istoriją išspręsti nelengva, mat susikirto dvi nuomonės. Politikas siūlė pripažinti, kad šioje situacijoje teisios yra abi pusės, o "ryškesni" žodžiai, anot jo, tik puošia kalbą.

„Man seilės per smakrą varva, kai girdžiu, kaip Nina Puteikienė su Artūru Šulcu susiremia. Gražu, kažkaip įdomu. Niekas nesnaudžia, atsigauna“, – dėstė V.Čepas.

Posėdžio pabaigoje vykusio balsavimo metu nuspręsta, kad L.Girskienė nepažeidė valstybės politiko elgesio kodekso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
ne apie renvuoti ar nerenpvuoti eina kalba o apie gyventoju apgaudinejimus, statybininku makles ir darbu kokybe.Kas tur tuo užsiimti?Ar tik paskaitu turėsim klausiti o visakita belekaip?

o ko

o ko  portretas
nežinote apie renovaciją ? Kelis kartus gavau iš Ligitos kvietimą dalyvauti paskaitose apie renovaciją .Siuntė visiems bendrijos gyventojams , kurie parašė savo elektroninio pašto adresus. Kiek žinau kvietė dalyvauti visus besidominčius . Buvo visuotinis, kuriame dalyvavo ponia A.Velykienė - ji pasakojo kaip renovaciją darė jos namas, kokie dokumentai , kokios bėdos , dalyvavo agentūros, kuri atsakinga už renovacijas, darbuotojas ir t.t. o kur buvote pats , kad nieko nežinote ? Sprendimą dėl renovacijos priima TIK namo gyventojai , bet kaip supratau iš komentarų yra tokių , kuriems nereikia nei durų nei langų nei pašto dėžučių :) Ko galite norėti iš Ligitos ? Ji padarė viską kas jai priklauso pagal pareigas . O priimti sprendimą renovuoti namą ji negali :))))) Rūpinkitės patys savais namais . P.S. žinote , jei nesugebate suformuluoti klausimo , tai gal nesuprantate ir Ligitos atsakymo ? :))) Patys nieko nesidomite tik varote ant kitų , apgailėtina ....

Renovacija

Renovacija portretas
Labai įdomu, kodėl ponia Ligita tyli dėl namų renovacijos. Kai užduodi klausimą apie tai, kažką sumekena ir tyla.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių