Mokyklose kurs modernias erdves

Septyniose uostamiesčio progimnazijose ir gimnazijose planuojama įrengti modernias ugdymo vietas. Vienose įstaigose norima atnaujinti sporto sales, kitose – bibliotekas-skaityklas.

Lėšų, kurios atitektų modernioms ugdymo erdvėms įrengti, tikimasi gauti iš ES fondų. Tad prašoma miesto tarybos pritarti paraiškos teikimui Centrinei projektų valdymo agentūrai. Tai reikia padaryti iki spalio 9 d.

Pagal projektą modernios ugdymo erdvės atsirastų  septyniose mokyklose. Didžiausią dėmesį norima skirti sporto salių ir jų pagalbinių patalpų modernizacijai.

Šiuos darbus žadama atlikti "Verdenės", "Sendvario", "Smeltės", L.Stulpino progimnazijose ir "Varpo" gimnazijoje. Dar dviejose įstaigose siekiama atnaujinti bibliotekas ir skaityklas. Gedminų progimnazijoje ši erdvė būtų sukurta, o "Vėtrungės" gimnazijoje modernizuota turimoji.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės teigimu, šios įstaigos pasirinktos neatsitiktinai. Reikalauta, kad mokyklos, kuriose būtų kuriamos modernios ugdymo erdvės, atitiktų C ar aukštesnės klasės energinio efektyvumo reikalavimus.

E.Jurkevičienė tvirtino, kad uostamiestyje tokių mokyklų nėra daug – vos 12. C ar aukštesnę klasę atitinka įstaigų pastatai, kurie yra renovuoti.

"Iš pradžių galvojome projektą įgyvendinti kitose įstaigose, tačiau teko rinktis iš 12, kurios atitiko reikalavimus. Įvertinome, kur padėtis prasčiausia, ir nusprendėme jose įgyvendinti projektą. Iš pradžių numatėme atnaujinti tik sporto sales, tačiau atsirado įstaigų, kurios norėjo, kad būtų modernizuotos bibliotekos ir skaityklos", – aiškino vedėja.

Projektas turėtų būti įgyvendintas per trejus metus nuo sutarties pasirašymo dienos.

Bendra jo vertė siekia 1,2 mln. eurų. Iš 1,027 mln. eurų tikimasi gauti iš ES fondų, 90,3 tūkst. – iš valstybės biudžeto. Savivaldybė turėtų prisidėti 110,8 tūkst. eurų.

Iš jų apie 8 tūkst. eurų – netinkamos pagal projektą išlaidos. Pastarosioms priskiriamos lėšos, reikalingos vėdinimo ir rekuperacijos sistemoms modernizuoti ir įrengti bei lauko durims, langams keisti.

Pirmieji darbai numatyti vykdyti "Smeltės" ir L.Stulpino progimnazijose ir "Varpo" gimnazijoje, antrieji – "Gedminų" progimnazijoje.


Šiame straipsnyje: sporto salėmokyklamokyklos

NAUJAUSI KOMENTARAI

n

n portretas
Varpo gimnazija, vasara is savivaldybes JAU GAVO pinigu, bibliotekos kapitaliniam remontiui, bei aktu sales dideliam pertvarkymui, ir kitu kabinetu remontui, kurie jau buvo atlikti vasaros metu..., ir jiems dar bus papildomai skiriami pinigai???? O kitos mokyklos kurios isvis negauna lesu normaliems remontams??? Joms nereikia?? Jos tegu puva ane??....

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Tai taip išeina, kad tos mokyklos, kurios yra renovuotos, gauna dar papildomai, modernizuojamos ir toliau, o likusioms špygą? Nieko negaunat ir negausit? Kada likusias renovuosit, kad atitiktų C ar aukštesnės klasės energinio efektyvumo reikalavimus? Prasilenkia ir su logika ir su sąžine!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių