Mokyklose atnaujins sporto sales ir bibliotekas

Septyniose uostamiesčio progimnazijose ir gimnazijose bus įrengtos modernios ugdymo erdvės. Vienose numatoma atnaujinti sporto sales, kitose bibliotekas-skaityklas.

Lėšų modernių ugdymo erdvių įrengimui tikimasi gauti iš ES fondų. Tad prašyta miesto tarybos pritarti paraiškos teikimui Centrinei projektų valdymo agentūrai.

Pagal projektą modernios ugdymo erdvės bus įrengtos septyniose mokyklose. Didžiausias dėmesys skiriamas sporto salių ir jų pagalbinių patalpų modernizacijai.

Šiuos darbus norima atlikti „Verdenės“, „Sendvario“, „Smeltės“, L.Stulpino progimnazijose ir „Varpo“ gimnazijoje. Dar dviejose įstaigose siekiama atnaujinti bibliotekas ir skaityklas. „Gedminų“ progimnazijoje ši erdvė būtų sukurta, o „Vėtrungės“ gimnazijoje modernizuota esame.

Šios įstaigos pasirinktos neatsitiktinai. Buvo reikalaujama, kad mokyklos, kuriose būtų kuriamos modernios ugdymo erdvės, atitiktų C ar aukštesnės klasės energinio efektyvumo reikalavimus.

Uostamiestyje tokių mokyklų nėra daug – vos 12. C ar aukštesnę klasę atitinka įstaigų pastatai, kurie yra renovuoti.

Projektas turėtų būti įgyvendintas per trejus metus nuo sutarties pasirašymo dienos.

Bendra jo vertė siekia 1,2 mln. eurų. Iš jų 1,027 mln. eurų tikimasi gauti iš ES fondų, 90,3 tūkst. – valstybės biudžeto. Savivaldybė turėtų prisidėti 110,8 tūkst. eurų.

Iš jų apie 8 tūkst. eurų būtų netinkamos pagal projektą išlaidos. Pastarosioms priskiriamos lėšos, reikalingos vėdinimo ir rekuperacijos sistemų modernizavimas ir įrengimas bei lauko durų ir langų keitimas.

Pirmieji darbai numatyti vykdyti „Smeltės“ ir L.Stulpino progimnazijose ir „Varpo“ gimnazijoje, antruosius „Gedminų“ progimnazijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
O kada Vitės mokykla tvarkys?net nualetu nera 3aukste,stadiono galima sakyt nera!

Ar

Ar portretas
Ar dabar kai statybu kainos perkaitusios reikia remontuoti? Geriau pasirupinkit mokyklu bendruome.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių