Mokslo šventė be alkoholio – neįmanoma misija

Nors ir kaip stengiamasi, kad mokiniai bent Rugsėjo 1-ąją būtų blaivūs, šventinę dieną vaikai ir paaugliai randa būtų pasigerti. Tuo vakar bei naujųjų mokslo metų išvakarėse įsitikino uostamiesčio policininkai bei savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus valdininkai.

Degtinė su kokakola

Vakar du savivaldybės darbuotojai ir tiek pat bendruomenės pareigūnų pusantros valandos vykdė reidą, valdiškai kalbant, priemonę, kurios metu žvalgėsi viešose vietose – bene pamatys rūkančius ar girtaujančius nepilnamečius.

Reido pradžia – 15 val. Keturi tikrintojai pirmiausia patraukė prie "Ąžuolyno" gimnazijos.

Pakeliui jie pamatė ant suoliuko du apgirtusius pensininkus. Kaimynai, ko gero, pasivaišino ne todėl, kad buvo rugsėjo šventė. Pabarti valdininkų žilagalviai vyrai atsiprašinėjo ir suskubo namo.

Užtat du mokiniai, sugalvoję lietuviškai paminėti mokslo metų pradžią, įkliuvo. Vaikinai turėjo puslitrį degtinės ir kokakolos. Stipresniojo gėrimo bebuvo likę pusė butelio.

Vienas vaikinas pasirodė besąs jau pilnametis, kitam 16 metų sukaks tik lapkritį. Abu tikino nežinoję, kad mokyklos stadionas, kur juos pričiupo tikrintojai, yra vieša vieta.

Atvykę policijos patruliai jaunuolius nugabeno į komisariatą, ten jų laukė kalbos apie girtavimą viešoje vietoje, o jaunesniojo mokinio – ir susitikimas su tėvais.

Užtruko bendraudami su benamiais

Po to tikrintojai nusprendė pasižvalgyti po pajūrį.

Tačiau Melnragėje, priešais parduotuvę, jie pamatė tik kelis girtaujančius benamius.

Paaiškėjo, kad vienam jų prireikė medikų pagalbos, mat atsisėdęs ant žemės jis nebesugebėjo pakilti, skaudėjo anksčiau lūžusią koją.

Kol atvyko greitoji pagalba ir policijos patruliai, baigėsi numatytas reidui laikas, tad tikrintojai kopų nepasiekė.

Jie pasakojo matę, kaip būreliai vaikų ir paauglių traukia nuo jūros, tačiau ar mokinukai ten rūkė, o gal ragavo stipresnių gėrimų, pareigūnams ir valdininkams aiškintis neteko.

Viešosiose vietose, kur renkasi daugiau žmonių, vakar lankėsi ir policijos patruliai.

Iki 18 val. jiems girtaujančių ar rūkančių nepilnamečių nutverti nepavyko.

Užgrius į naktinius klubus

Lietuvoje jau ne vienus metus Mokslo ir žinių dieną parduotuvėse neprekiaujama alkoholiniais gėrimais, o kavinės itin griežtai kontroliuojamos, kad svaigalai nebūtų parduodami nepilnamečiams.

Veikiausiai vaikai, kaip ir suaugusieji, šventei ruoštis pradeda gerokai iki jos.

Rugsėjo 1-osios išvakarėse prie prekybos centro "Banginis" žmonės pamatė visiškai girtą vaiką. Į pagalbos centrą skambinę asmenys teigė, kad jam gali būti vos septyneri metai, bet Vaikų ligoninėje paaiškėjo, kad tai 12 metų paauglys.

"Prasidėjus mokslo metams veiksime pagal iš anksto mūsų sudarytą planą, tikrinsime, ar mokiniai rūko pertraukų metu", – žadėjo savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Policijos Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga teigė, jog jau šiandien pareigūnai drauge su kolegomis iš Licencijavimo poskyrio bei Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojais lankysis naktiniuose klubuose.

Skirtingų tarnybų pareigūnai domėsis įvairiais dalykais: ar pakankamai užtikrinamas lankytojų saugumas, ar apsaugininkai dirba laikydamiesi įstatymų, ar svaigalai neparduodami nepilnamečiams.

Panašių reidų žada būti ir daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

g

g portretas
Juk tie vaikai iš šeimų,kur be butelio nieko nevyksta.Pradėti reikia nuo nepakantumo girtiems suaugusiems,tai ir vaikai supras,kad gerti yra šlykštu

Pijokai

Pijokai portretas
Tas Valys greitai miestą išvalys...

Nes mokykloje

Nes mokykloje portretas
reikia kalbėtis apie DORĄ, o ne apie "lytiškumą"
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių