Mokslo metai Klaipėdoje startuos su trenksmu

Uostamiesčio moksleiviai ir studentai šiemet ir vėl siautulingai minės naujųjų mokslo metų pradžią. Klaipėdoje aukštojo mokslo siekiantieji miestą jau tradiciškai žada paversti studentų uostu, o jaunesnieji moksleiviai tradiciškai rinksis į pirmąją pamoką miesto centre bei vakare šėls koncerte.

Surėmė pečius

Rugsėjo 1-ąją uostamiestyje nestigs šventinio šurmulio. Kaip jau tampa įprasta, prasidedant naujiems mokslo metams Klaipėda taps studentų uostu.

Jį jau trečią kartą kurs būtent šiai šventei pečius suremiančios uostamiesčio aukštosios mokyklos – Klaipėdos universitetas, Socialinių mokslų kolegija, LCC Tarptautinis universitetas, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Lietuvos verslo kolegija, Klaipėdos valstybinė kolegija. Prie jų jungiasi ir Technologijų mokymo centras bei Klaipėdos savivaldybė.

Jau tradiciniu tapusį renginį „Klaipėda – studentų uostas“ globoja uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Nusidrieks eitynės

Organizatorių teigimu, šio renginio tikslas yra suburti daugiau kaip 13 tūkst. Klaipėdos aukštosiose ir profesinėse mokyklose studijuojančiųjų bei skleisti žinią, kad akademinis jaunimas yra miesto galimybė ir ateitis.

Šiųmetis renginys padalytas į dvi dalis – miestą mokslo ir žinių dieną nuspalvins ryškiaspalvės ir nuotaikingos studentijos ir moksleivių eitynės bei po jų nugriaudėsiantis nemokamas koncertas.

Rugsėjo 1-osios pavakarę, 19 val. gausus būrys mokslus Klaipėdoje kremtančio jaunimo susitiks Lietuvininkų aikštėje iš kurios patrauks į Teatro aikštę.

Kaip įprasta, tikimasi, kad įvairių aukštųjų mokyklų jaunuolius sukviesiančios eitynės tradiciškai sulauks ir gyventojų dėmesio.

Fejerverkas ir dūzgės

Teatro aikštėje į mokslus kibsiančią jaunuomenę pasveikins uostamiesčio meras bei tikrą fiestą įsuksiančių grupių „Discovery“ ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ koncertas.

Dainas ir šokius vainikuos šventinis fejerverkas. Tiesa, naujų mokslo metų pradžios šventė studentijai tuo dar nesibaigs – vakare linksmybes bus galima pratęs naktinio klubo „Port“ didžėjų pasirodymas, o nuo vidurnakčio į naktinį klubą „Port“ persikels ir visa šventė.

Švęs ir moksleiviai

Nuotaikingai mokslo metų pradžią minės ir uostamiesčio moksleiviai. Būtent jie šią dieną, veikiausiai, pradės pirmieji.

Kaip įprasta, Rugsėjo 1-osios rytą, 8 val. Lietuvininkų aikštėje prasidės tradicinė pirmoji pamoka. Jos metu sveikinimo žodžius miesto valdžios atstovai bei švietimiečiai, vyks mokyklų vėliavų paradas.

Mokslo metus pradedančius vaikus bei jų artimuosius koncerte programa nudžiugins Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro artistai ir performansu – Klaipėdos jaunimo teatras.

Po renginio pirmosios pamokos dalyviai Šaulių gatvėje susės į transporto priemones ir jų kolona pajudės uostamiesčio mokyklų link.

Moksleiviškas šurmulys 18 val. persikels į „Švyturio“ areną, kur šou surengs populiarieji Radistai ir vyks diskoteka.

Anot Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Sigita Muravjova paaiškino, kad simbolinė renginio kaina – 1,45 euro.


Šiame straipsnyje: Rugsėjo 1-ojišventėKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Reakcija į antraštę: o be trenksmo ir triukšmo, bet linksmai ir gražiai nesugebate?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių