Moksliukai grįžta į madą

  • Teksto dydis:

Manote, kad moksliukai – tai nevykėliai, kuriems sunku bendrauti su aplinkiniais, jie daug laiko praleidžia prie kompiuterio ir domisi tik moksline fantastika? Šį stereotipą kviečiama laužyti kartu su Lietuvos kultūros tarybos iš dalies finansuojamu projektu "Moksliukai – madingi: mokslinės literatūros bumas".

Mokys greičiau skaityti

Naujas ir įdomus projektas yra subalansuotas jauniems, smalsiems ir dar daugiau žinoti norintiems vaikams. Iki pat gruodžio mėnesio Klaipėdos savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyks trijų rūšių veiklos: susitikimai su įdomiais žmonėmis, moksliukų akademija ir moksliukų kovos.

Smalsumą patenkinti, žinių pasisemti ir gyvai pabendrauti su žymiais žmonėmis bei iš arti apžiūrėti robotus ir palydovą galėsite renginių metu. Rugsėjo 24 d. 15 val. greito ir efektyvaus skaitymo seminaras su geriausiu skaitymo įgūdžių lavintoju Aivaru Pranarausku "Mūsų smegenys gali daug daugiau".

Šio susitikimo metu sužinosite, kaip skaityti du, tris, keturis ar dešimt kartų greičiau. Išmoksite knygą perskaityti per valandą, o visą laikraštį per 15 min.

Susitiks su žymiais žmonėmis

Spalio 10 d. 16 val. vyks susitikimas su grupės "G&G Sindikatas" lyderiu Gabrieliu Liaudansku-Svaru "Keliai atsiranda tik po žengiančiomis kojomis". Visi kviečiami susiburti nuoširdžiam bendravimui ir diskusijoms.

Lapkričio 14 d. 16 val. robotų technologijų inovacijos pristatymas "Robotai atrieda atidunda" su Klaipėdos universiteto Informatikos katedros vedėju prof. dr. Vitalijumi Denisovu, lekt. Gediminu Griciumi ir jų robotais.

Lapkričio 24 d. 15 val. susitikimas su pirmojo lietuviško palydovo "Lituanica SAT–1" kūrėjais "Imam kosmosą?". Žinią apie Lietuvą paskelbti iš kosmoso – toks buvo komandos, kūrusios palydovą, pažadas Lietuvos žmonėms. Susitikimo metu sužinosite misijos įgyvendinimo užkulisius, detales ir daug kitų kosminių įdomybių.

Visus, kamuojamus žinių troškulio ir norinčius atverti po "devyniais užraktais" elektroninėje erdvėje saugomus naudingus šaltinius, pakviesime į moksliukų akademiją. Smalsuoliams, 11–12 kl. moksleiviams, siūlome dviejų pamokų skaitmeninės informacijos paieškos užsiėmimus "Naršau, kad rasčiau".

Tereikia susitarti su mokytoja, iki lapkričio mėn. užregistruoti savo klasę ir mes atvyksime į pamoką. Kiekvienam moksleiviui pažadame suteikti slaptažodį prie vertingų duomenų bazių darbui namuose. Registracija tel. (8 46) 314 725 arba el. paštu info@biblioteka.lt.

Susirungs moksliukai

Sukaupus žinių visada naudinga jas pasverti ir moksliškai patikrinti. Todėl organizuosime ir moksliukų kovas, kuriose bus užduodami išradingi (ir nelabai) klausimai iš fizikos, informatikos, elektrotechnikos, socialinių ir meno bei fantastikos mokslo sričių.

Pirmoji kova – spalio 22 d. 17 val., antroji – lapkričio 19 d. 17 val. Registruokite komandas iki 4 narių (jaunimas iki 25 metų) tel. (8 46) 314 728 arba el. paštu jaunimas@biblioteka.lt iki spalio 21 d. Nugalėtojų laukia prizai.

Kviečiame rudenį pradėti turiningai ir įdomiai, dalyvaujant Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos vykdomame projekte. Pasinaudokite proga patobulinti žinias ir pabendraukite su šiuolaikiškais moksliukais. Renginiai vyks Jaunimo bibliotekoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių