Miestui – inovatyvūs sprendimai

Ateityje Klaipėdoje gali atsirasti daugiau šiuolaikinių technologijų ir įvairių inovacijų, padėsiančių užtikrinti klaipėdiečių saugumą. Pavyzdžiui, apie susidariusias spūstis mieste bus galima sužinoti realiu laiku arba užbėgti už akių įvairioms nelaimėms.

Uostamiesčio savivaldybės atstovams pristatytas naujas projektas, kurį realizuoja Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra.

Pagal projekto priemones miestuose gali būti finansuojamos ir diegiamos įvairios inovatyvios idėjos.

„Paprastai tokiuose projektuose dalyvaujama drauge su mokymo įstaigomis, pramonės sektoriumi, kurie gali pagaminti įvairius produktus“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Klaipėdai siūloma įgyvendinti keletą inovatyvių sprendinių, tarp kurių – galimybė valdyti miesto transporto srautus, šviesoforų sistemą, įvairiomis priemonėmis stebėti situaciją mieste.

„Priemonės gali būti įvairios. Galbūt – į šviesoforus sumontuotos kameros, kurios perduotų statistinę informaciją apie susidarančias spūstis. Šias žinias būtų galima perkelti į interaktyvų žemėlapį ir informuoti žmones, kad jie rinktųsi kitą kelią, jeigu ten formuojasi eilės“, – dėstė E.Mantulova.

Šiomis dienomis savivaldybėje surengtas pirmas susitikimas, kurio metu miesto valdžios atstovai buvo informuoti apie tokį projektą, kas yra daroma, kokias inovacijas renkasi kitos savivaldybės.

Pavyzdžiui, Tauragės rajono savivaldybė mato galimybes, naudojant skraidykles, stebėti miškus bei pasėlius ir šiose teritorijose galinčius kilti gaisrus.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos teigimu, miestas turėtų apgalvoti, kokių inovacijų čia galėtų reikėti.

Klaipėdai nusprendus, ko ji norėtų, būtų teikiama paraiška ir skelbiamas atviras konkursas, kuriame dalyvautų visos norinčios įmonės bei mokymo įstaigos, pramonės sektoriaus atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inovatyvas

Inovatyvas portretas
Patieskit pagaliau elementarų šaligatvį!! Einant nuo senojo turgaus link taikos prospekto ! Baisesnio visam mieste nėr, o juk tai pagrindinė miesto gatvė o ne svaikčiokit kaip praplaut mokėtojų pinugus " inovacininkai"!!!!!

Viktoras

Viktoras portretas
Aha silutes pl tragedija

Pastaba

Pastaba portretas
Taip ir aš pastebėjau šilutės plentas tikras duobių ruožas, ypač prie rimku sankryžos ten stringa pastoviai geltonas mirksintis o ir vienpusio kelio ženklas kažkur dingo!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių