Miesto vadovams patvirtintos didesnės algos

Uostamiesčio meras ir vicemerai gaus didesnę algą. Tam ketvirtadienį pritarė miesto taryba. Pabrėžiama, kad taip buvo pasielgta ne miesto valdžios iniciatyva, o dėl pasikeitusio įstatymo.


 

Uostamiesčio meras ir vicemerai gaus didesnę algą. Tam ketvirtadienį pritarė miesto taryba. Pabrėžiama, kad taip buvo pasielgta ne miesto valdžios iniciatyva, o dėl pasikeitusio įstatymo.

Pagal naujus dydžius uostamiesčio vadovams algos bus skaičiuojamos nuo balandžio 29 dienos.

Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui bus mokamas beveik 2 tūkst. 480 eurų atlyginimas, neatskaičius mokesčių. Į rankas miesto vadovas gaus beveik 1 tūkst. 885 eurų.

Iki šiol miesto alga siekė šiek tiek per 1 tūkst. 590 eurų, neatskaičiuos mokesčių. Tai į rankas jis gaudavo per 1 tūkst. 209 eurus. Miesto mero alga išaugo beveik 56 proc.

Mero pavaduotojų atlygis anksčiau siekdavo per 1 tūkst. 370 eurų, neatskaičius mokesčių. Į rankas jie gaudavo apie 1 tūkst. 42 eurus. Vicemerų alga ant popieriaus sieks 2 tūkst. 88 eurus. Į rankas – beveik 1 tūkst. 590 eurų. Merų pavaduotojų alga išaugo 52 proc.

Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Jolita Grigaitienė tvirtino, kad algų dydžiai keičiami, nes keitėsi Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymas. Jame buvo pakeisti atlyginimų koeficientai.

Tiek V.Grubliauskas, tiek jo pavaduotojai Judita Simonavičiūtė ir Artūras Šulcas, tvirtinant algas nusišalino nuo balsavimo dėl galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto. Jie net išėjo iš posėdžių salės. Tačiau ne visiems tarybos nariams tai pasirodė būtina.

„Nematau, ko čia reikia lakstyti. Didesnės mero ir vicemerų algos yra numatytos įstatyme. Taryba tik turi patvirtinti. Nei mero, nei vicemerų nusišalinimas čia nereikalingas. Juk ne patys sugalvojo. Kokie čia vieši ir privatūs interesai?“, – klausė miesto tarybos narys Rimantas Taraškevičius.

Į tokį pastebėjimą V.Grubliauskas atsakė: „Geriau dabar išeiti nei paskui į VTEK (Vyriausiąją tarnybos etikos tarnybą) vaikščioti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grubliauskologija

Grubliauskologija portretas
Vos i6rinko tai svarbiausias darbas, kur5 reikia padaryti tai sau algas pasikelti :D

Ona

Ona portretas
kaip negeda ponaiciams, miestas nustekentas, tukstanciai be darbu, o jie sau atlyginimus keliasi GEDA

Ana

Ana portretas
Labai gerai,nes ankščiau juokingi atlyginimai aukščiausių miesto pareigūnų buvo. Žmonės dirba rimtą darbą ir turi gauti normalų atlygį.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių