Miesto taksi – nauji vėjai

Uostamiesčio valdžia ieško būdų, kaip pagerinti taksi paslaugos kokybę. Dabar šioje srityje vyrauja chaosas. Dėl taksistų darbo nuolat sulaukiama nusiskundimų ir iš miestiečių, ir iš atvykėlių.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas susitiko su Klaipėdos taksi vežėjų asociacijos, kuri vienija daugiau nei 300 tokią paslaugą teikiančių automobilių, atstovais.

Kartu tartasi, kokių reikia imtis priemonių, kad taksi paslaugos kokybė mieste pagerėtų.

Jau ilgą laiką šioje verslo sferoje vyrauja netvarka. Nuolat sulaukiama skundų ir iš miestiečių, ir iš atvykėlių. Klientai piktinasi taksi automobiliais, kurie netvarkingi, salone tvyro neaiškūs kvapai.

Netrūksta atvejų, kai kelionės metu neįjungiamas taksometras, o iš paslauga pasinaudojusio žmogaus nuplėšiama kelis kartus didesnė kaina.

S.Budinas pažymėjo, kad dar praėjusiais metais bandyta spręsti šią problemą. Uostamiesčio savivaldybė kreipėsi į Susisiekimo ministeriją prašydama leisti miestams patiems nustatyti taksi paslaugos kainos ribas, kad būtų galima kontroliuoti.

"Sulaukėme neigiamo atsakymo. Paaiškinta, kad to daryti neleidžia įstatymai", – sakė vadovas.

Direktorius teigė, jog susitikimo metu su asociacijos atstovais nutarta dar kartą kreiptis į Susisiekimo ministeriją, kad savivaldybei būtų leista nustatyti taksi kainos ribas.

Manoma, kad tai vienas būdų pagerinti šios paslaugos kokybę.

Svarstyti ir kiti būdai, kaip tai padaryti. Norima taksi automobilius, kurie atitiktų tam tikrus kriterijus, pažymėti specialiu ženklu. Pastarasis parodytų, kad ši mašina teikia aukštesnio lygio paslaugą. Tokius ženklus išduotų savivaldybė.

"Tai galėtų būti lipdukas, ant kurio miesto ženklas, numeris. Kalbos apie kažkokias dideles investicijas, mašinų perdažymą viena spalva nebuvo", – tikino direktorius.

Anot S.Budino, kokybės ženklą norintis gauti taksi automobilis turėtų atitikti tam tikrus kriterijus. Jie dar nėra nustatyti. Galėtų būti vertinamas mašinos amžius, tvarkingumas.

"Kriterijus nustatytume. Tokia praktika nėra nauja. Ji naudojama daugelyje Europos šalių. Lipdukas parodytų, kad taksi automobilis veikia bendroje miesto transporto sistemoje ir atitinka tam tikrus reikalavimus", – aiškino direktorius.

Klaipėdos taksi vežėjų asociacijos atstovai palaikė tokį siūlymą. S.Budinas teigė, kad dabar bus ruošiamas projektas. Parengus jis bus aptartas su asociacijos atstovais.

Planuojama, jog kokybės ženklais taksi automobiliai galėtų būti pradėti žymėti kitąmet.


Šiame straipsnyje: taksitaksi Klaipėdoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

ANONIMUI

ANONIMUI portretas
TAI ČIA IR TURI VALDŽIA ĮSIKIŠTI,KAD TOKIŲ NESĄŽININGŲ VAIRUOTOJŲ VISAI NELEISTŲ TOKĮ DARBĄ DIRBTI. JUK kLAIPĖDOJE DAŽNAI VAŽIUOJA IR UŽSĖNIEČIAI IR KIEK MOKĖTI UŽ PRAVAŽIAVIMĄ -JIE TURI MATYTI . O JUMS REIKĖJO NUSIRAŠYTI NUMERĮ IR PRANEŠTI SAVIVALDYBEI.

Anonimas

Anonimas portretas
viesas transportasturi buti nemokamas kodel seimas ux musu pinigus vazineja dykai turbut zmones daug pinigu turi kad tyli

eTaksi

eTaksi portretas
Pabandykite eTaksi aapsą, bent jau kažkiek galite kontroliuoti kokie vežėjai pas jus važiuos, pažymėti vairuotojus, kurių nebenorite, kad pas jus atvyktų, preliminarią kainą matote programėlėje, kokia mašina ir kas ją vairuoją tai pat matote. Tikrai mažiau reikalų nei kviečiant per centriukus.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių