Miesto biudžetą teks mažinti

Klaipėdos tarybai bus teikiamas tvirtinti patikslintas miesto biudžetas. Jį siūloma mažinti 3,245 mln. eurų, nors vos prieš mėnesį jis buvo didinamas 1,15 mln. eurų. Didžiąją minėtos sumos dalį sudaro ES lėšos, kurių nepavyks įsisavinti.

Valstybės savivaldybei perduotoms funkcijoms bus gauta papildomai 2,6 tūkst. eurų.

9,6 tūkst. eurų padidinta suma socialinėms paslaugoms užtikrinti, o 2,8 tūkst. eurų – socialinėms išmokoms ir kompensacijoms skaičiuoti bei mokėti.

Tačiau 10,8 tūkst. eurų mažinamas finansavimas socialinei paramai mokiniams.

Beveik 3,352 mln. eurų susitrauks pajamos iš ES paramos fondų. Pagal asignavimų valdytojų pateiktus duomenis, šių pajamų nebus gauta iki metų pabaigos.

Dėl užsitęsusių statybos leidimo išdavimo ir rangos darbų viešųjų pirkimų procedūrų nebus įsisavintos lėšos, kurios numatytos Jono kalneliui ir jo prieigoms sutvarkyti.

Uostamiesčio savivaldybei šiemet taip pat nepavyko įsigyti gatvių priežiūros ir valymo mašinų, kurios mažintų oro taršą. Šiai priemonei buvo numatyta skirti apie 1,3 mln. eurų.

Šis pirkimas įstrigo teismuose. Vienas dalyvių apskundė beveik visų savivaldybių skelbtus konkursus šiai technikai įsigyti.

Kol kas neskiriamas apie 1,3 mln. eurų finansavimas socialinių namų statybai sklypuose, esančiuose Irklų g. 1 ir Rambyno g. 14. Atliekamas socialinio būsto fondo plėtros priemonės projektų pervertinimas.

Tačiau iš specialios tikslinės dotacijos valstybės kapitalo investicijų programoje numatytiems projektams finansuoti 104 tūkst. eurų atseikėta "Versmės" progimnazijos sporto aikštynui atnaujinti.

57,1 tūkst. eurų mažinamas finansavimas projektui "Švietimo gerinimas mokslo, technologijų, inžinerijos ir matematikos srityse".

Taip nutiko todėl, kad Pedagogų švietimo ir kultūros centras nelaimėjo konkurso projektui vykdyti.

1,3 tūkst. eurų mažiau reikėjo projektui "Neformaliojo vaikų švietimo programų įgyvendinimas ir neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra".

42,2 tūkst. eurų finansavimas didinamas projektui "Atrask save", kurį vykdo Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centras, 2,6 tūkst. eurų atiteks Sendvario progimnazijos vykdomam projektui "Padarykime tai".

196,3 tūkst. eurų iš ES fondų bus padalyti socialiniams projektams "Integrali pagalba į namus Klaipėdos mieste", "Matyk kitą kelią", "Jungtinio kompetencijų centro kūrimas ir išmaniųjų socialinių paslaugų senyvo amžiaus asmenims teikimas", "Kompleksinės paslaugos šeimai Klaipėdos mieste". 3,7 tūkst. eurų didesnė suma skiriama laidojimo pašalpoms.

Patikslintas miesto biudžetas siekia 167,425 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Heras

Heras portretas
Melas melas parašykit žmonėm teisybė ,kodel meluojat ES jokių finansavimu nedavė kitiems metams ir neduos ,per daug vagiat ir tranzitą traukiniu iš Baltarusijos į Rusiją uždarė ,o tai sudarė penkis procentus pelno ,o jo neliko rėkia skolas grąžinti per nėra kaip viską isvoge taip pat sumažino laivų verslą taip kad o dar dujų terminalas ryja pinigus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių