Miestiečius nustebino pabrangusios kelionės

Kai kurie klaipėdiečiai tik pirmąją šių metų darbo dieną sužinojo apie pakilusias miesto autobusų bei maršrutinių taksi bilietų kainas.


 

Kai kurie klaipėdiečiai tik pirmąją šių metų darbo dieną sužinojo apie pakilusias miesto autobusų bei maršrutinių taksi bilietų kainas.

Nuo sausio 1-osios įsigaliojęs Klaipėdos miesto tarybos sprendimas padidinti mokestį už kelionę viešuoju miesto transportu suglumino klaipėdietį Algirdą. Vyras teigė nieko nežinojęs apie tokius pokyčius. Anot jo, 6 bei 8 numeriais pažymėtuose "mikriukuose" nebuvo pateikta svarbi keleiviui informacija.

"Tik vairuotojas pasakė, kad duodu per mažai pinigų. Iš pradžių pamaniau, kad jis ne taip suskaičiavo, o paaiškėjo, kad vietoje 0,70 euro turiu mokėti net 0,85. Būtų gerai, jei bent koks nors lapelis su informacija kabėtų pačiame autobusiuke", – dėstė pašnekovas.

Nuo šiol maršrutinio taksi bilietas dieną kainuoja 0,85 euro. Kaina padidėjo penkiolika euro centų. Naktinė kelionė maršrutiniu taksi atsieina vieną eurą, o buvo 0,98 euro.

9-ojo maršruto atstovas Audrius Petrošius tikino, kad apie būsimus kainų pokyčius jau buvo nemažai kalbama, o lentelės su kainomis kabo visuose 9-uoju numeriu pažymėtuose maršrutiniuose taksi. Esą informacija turėtų būti pateikta ir kituose "mikriukuose", tačiau kai kuriuose iš jų, matyt, dar trūksta tvarkos.

"Iš pačių vairuotojų girdėjau, kad klausimų kyla tik pavieniams asmenims. Nežinančiųjų apie kainų pakilimą buvo apie 30 proc. Priekaištų dėl to nesulaukėme. O jei žmonės patys nesidomi, tai tik praktika priverčia juos sužinoti", – sakė A.Petrošius.

Klaipėdos apskrities verslininkų asociacijos pirmininko Airido Tamavičiaus teigimu, kai kurių maršrutų atstovams veikiausiai pritrūko laiko pasikeisti kainoraščius.

"Pasidomėsiu, kodėl taip yra. Natūralu, kad žmonės nėra patenkinti didesniu mokesčiu, tačiau tai yra tarybos sprendimas. Po švenčių, ko gero, tik dėl žmogiškojo faktoriaus tie informaciniai lapeliai kai kur dar nebuvo pakeisti", – kalbėjo pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Čia kauniečiams perspėjimas: ir Kaune tuoj taip bus. Nors Kaune ir taip brangiau mokam. Nepatogi kaina irgi ne šiaip sau sugalvota: laukia mikrobušnikai, kol neapsikentę keleiviai patys pareikalaus kainą suapvalinti, o apvalinama mūsuose visada padidinant...

taip

taip portretas
labai aktuali informacija kauniečiams apie tai kas darosi Klaipėdoje.

to-as

to-as portretas
a durni esat:Cia dar tik "kelniu nuemimo" PRADZIA!Is kokiu resursu[skolu..?] Lietuva perka ginkluote ir islaiko vis moderniau apginkluojama, didinama armija? pirkom komp. vaistus,kelis kart -dabar:mokejom30% brangiau....sanatorinis gydimas-zymiai pabrango...o lIETUVA,yra tik: kupipradai salis
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių