Miestiečius gripas guldo į lovą

Klaipėdoje sparčiai didėja sergančiųjų gripu ar peršalimo ligomis  gretos. Šiomis ligomis sergamumas yra didesnis nei praėjusiais metais tuo pačiu metu.

Klaipėdoje sparčiai didėja sergančiųjų gripu ar peršalimo ligomis  gretos. Šiomis ligomis sergamumas yra didesnis nei praėjusiais metais tuo pačiu metu.

„Gripo ar peršalimo ligų atvejų skaičius pradėjo augti, tačiau prognozuoti, ar šiemet bus pasiektas epideminis lygis, dar yra sunku“, – informavo Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų ir profilaktikos skyriaus direktoriaus pavaduotoja Ina Kuznecova.

Pašnekovės teigimu, tokiu metu paprastai sergamumas ir pradeda didėti. Pats pikas pasiekiamas vasarį. Tada paprastai fiksuojamos gripo epidemijos.

Tikėtina, jog į miestą atslinkus šalčiams susirgimų bus dar daugiau, mat šis virusas gyvena žmogaus organizme, o ne aplinkoje. Šaltis jam nėra baisus, skirtingai nei žmogui.

Antrąją šių metų savaitę jau fiksuotas 1,5 karto didesnis sergamumas gripu ir peršalimo ligomis nei pirmąją 2015-ųjų savaitę.

Praėjusią savaitę visoje Klaipėdos apskrityje didžiausias sergamumas buvo registruotas uostamiestyje. Čia gripas į ligos patalą paguldė du suaugusius uostamiesčio gyventojus bei vieną vaiką.

Kol kas daugiausia fiksuojama peršalimų. Jie vargina 861 klaipėdietį. Net 660 iš jų – vaikai.

Konstatuojama, kad sergamumas pastaruoju metu yra 1,2 karto didesnis nei praėjusiais metais tokiu pat laiku. Tada rodiklis siekė 38,9 atvejo 10 tūkst. gyventojų, o šiemet šis skaičius – 54,89 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Gripo epidemija skelbiama tada, kai registruojama 100 atvejų 10 tūkst. žmonių, o trečdalis jų – gripo atvejai. Mažiausiai sergančiųjų šiomis dienomis yra Neringos savivaldybėje. Antrąją šių metų savaitę ten nebūta nė vieno gripo atvejo.

Pašnekovės teigimu, vienintelė geriausia apsauga nuo gripo yra skiepai, tačiau kol kas klaipėdiečiai prevencijai skiria per mažai dėmesio.

„Šiemet buvo gauta nemažai vakcinos. Jos šiuo metu sveikatos priežiūros įstaigose dar yra likę tikrai nemažai, todėl žmonės gali suskubti pasiskiepyti“, – patikino I.Kuznecova.

Po procedūros imunitetas įgyjamas po maždaug dviejų savaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sigis1

sigis1 portretas
kam ta vakcina naudinga tai niekas negali pasakyt, nes api ją pradeda pliukšt kažkur rugsįjo viduryj, spalio pradioje dar ji negauta, spalio viduryj "neveikia" skiepų kabinetas, nes čia atostogos, o lapkrityj, kai jau "eina gripas", reikia sėdėt snargliuojančių ir karščiuojančių (jiems pirmenybė) eilėje prie prie šeimos gydytojų kabineto ne mažiau pusę jo pamainos laiko, o "skiepai" dirba tik iki tyryliktos valandos. Tą dieną dar nesergi, bet tikrai užkratą "jau turi", o po pasiskiepinimo "tik rytoj" imunitetas įgyjamas maždaug po dviejų savaičių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių