Miestiečiams gatvėse trūksta šviesos

Apniukusiais rudens vakarais klaipėdiečiai norėtų, kad gatvių apšvietimo žibintai įsižiebtų anksčiau. Gyventojų manymu, tada mieste būtų jaukiau, saugesni jaustųsi ir pėstieji.

"Rudenį kartais atrodo, kad visą dieną neišaušta. Jau 17 val. būna prietema, o žibintai nedega. Galėtų juos įjungti anksčiau, ypač ūkanotomis dienomis. Rytais žibintai taip pat galėtų šviesti ilgiau. Tikrai būtų jaukiau eiti į darbą", – tvirtino viena klaipėdietė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda aiškino, kad gatvių apšvietimas įsijungia ne pagal laiką, o tamsumą.

"Yra nustatyta, esant kokiam liuksų – šviesos matavimo vienetų kiekiui, žibintai turi įsijungti automatiškai. Viską fiksuoja davikliai. Jei sutemtų dienos viduryje, žibintai taip pat įsijungtų", – tvirtino vadovas.

Pasak direktoriaus, panašus atvejis yra buvęs. Miesto gatvėse įrengti žibintai netikėtai įsižiebė 15 val., nes tąsyk buvo gana tamsu.

"Ruduo – tamsus metas. Bet kol kas situacija tikrai normali. Jei matysime, kad kažkas sutriko, keisime. Žiemą būna šviesiau, nes prisninga, be to, veikia šventinis gatvių apšvietimas", – komentavo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kmd

kmd portretas
miesto

ezys

ezys portretas
>>>1 jei isjungtumete visas lempas ant Jaku viaduko, tai keliais benamiais Klaipedoje sumazetu? :) Ne karo, ne maro ir ne bado dabar metai, tad i apsvietima Klaipedoje reikia stipriai investuoti ypac reprezantacinese vietose.

1

1 portretas
Matau kad žmonės linkę į puotas karo metu, pvz naujasis viadukas Jakuose . Apšviestas pakeltais žibintais ir dar neaišku kam apšviesti borteliai , kurie tik akina vairuotojus. Manau , kad Klaipėda būtų daug gražesnė, jei joje būtų daugiau auto stovėjimo vietų, mažiau benamių ar kitos naudos, nei iš visų galų apšviestas tiltas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių