Miestiečiai skuba teikti deklaracijas

Tūkstančiai uostamiesčio gyventojų pajamų deklaracijomis susirūpino jau pirmąją deklaravimo sezono savaitę. Pastebima, kad šiemet jas klaipėdiečiai teikia aktyviau.

Sulaukė tūkstančių

Nors praėjo tik pirmoji savaitė, kai uostamiesčio gyventojai gali teikti pajamų ir turto deklaracijas, šį veiksmą jau atliko tūkstančiai klaipėdiečių.

Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokestinių prievolių departamento direktorė Edita Cibienė teigė, kad iki pirmadienio pajamų deklaracijas pateikė apie 12,6 tūkst. Klaipėdos gyventojų.

Per pirmąją savaitę sulaukta ir maždaug 600 turto deklaracijų bei per 2,1 tūkst. prašymų dėl paramos skyrimo.

"Pajamų deklaracijų, palyginti su praėjusiais metais, šiemet pateikta apie 4 proc. daugiau, aktyviau teikiamos ir turto deklaracijos. Mažiau nei pernai gauta tik prašymų dėl paramos", – pastebėjo E.Cibienė.

Šiemet kai kurie gyventojai turi pranešti ir apie po 2004 m. grynais pinigais gautas dovanas bei paskolas, kurių iki šiol nebuvo deklaravę, o sandoriai nebuvo patvirtinti notaro. Klaipėdos apskrityje pateikta per 30 tokių pranešimų.

Aptarnauja šimtus

Dėl tokio gyventojų operatyvumo daugiau darbo turi inspekcijos Klaipėdos skyriaus Gyventojų aptarnavimo poskyrio specialistai. Suskaičiuota, kad šiomis dienomis vidutiniškai aptarnaujama apie 580 žmonių per dieną. Tai yra net tris kartus daugiau nei įprastai.

Daugiausia lankytojų sulaukiama po 10 val., o intensyviausia savaitės diena – pirmadienis.

"Tačiau inspekcija tokiam krūviui yra pasirengusi", – užtikrino Mokestinių prievolių departamento direktorė.

Gyventojus aptarnaujantys darbuotojai dirba be pietų pertaukos, pasitelkta daugiau darbuotojų.

Užsuka ne tik deklaruojantieji

Pastebima, kad, kaip ir kasmet, dalis žmonių atvyksta vien tam, kad įsitikintų, ar iš tikrųjų jam reikia deklaruoti, kiti atskuba išsiaiškinti, ar turi galimybę susigrąžinti dalį sumokėtų mokesčių.

Kai kuriems pakanka tik peržvelgti į preliminarią deklaraciją įkeltus duomenis ir patvirtinti, kad jie yra teisingi.

Šiomis dienomis kreipiasi ir kitų klausimų turintys gyventojai. Klaipėdiečiai teiraujasi dėl verslo liudijimų, individualios veiklos pagal pažymą registravimo, įvairių pažymų išdavimo, konsultuojasi pridėtinės vertės, nekilnojamojo turto mokesčių ir kitais klausimais.

Laiko dar yra

Dėl tokio gyventojų aktyvumo kartais nusidriekia eilės, tačiau akcentuojama, kad jose lūkuriuoti nėra būtinybės. Yra ir patogesnių deklaracijų pateikimo būdų. Gyventojai raginami šį veiksmą atlikti elektroniniu būdu.

Pastebima, kad ši galimybė klaipėdiečiams tampa vis patrauklesnė.

Gyventojai savo pajamas ir turtą šiemet galės deklaruoti iki gegužės 2 d., tačiau E.Cibienė pabrėžė, kad nors didžiausi žmonių srautai būna deklaravimo sezono pradžioje ir pabaigoje, inspekcija visu pajėgumu dirbs visą deklaracijų teikimo laiką.


Šiame straipsnyje: deklaracijosteikimasaktyvumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

juoi

juoi portretas
Juokas prieš istatymai nes kaip galima atlikinėti atgaline data,aš labai norėčiau pamatyti visų seimūnų ir valdžios deklaracijas, prašom paskelbti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių