Miestiečiai nerimauti neturėtų

  • Teksto dydis:

Dienraštis "Klaipėda" tęsia rubriką "Klausk Klaipėdos valdžios drąsiai", kur tradiciškai skelbia miesto mero ir savivaldybės administracijos atsakymus į skaitytojų klausimus. Šįsyk atsako Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

– Nesibaigiančios rudeniškos liūtys mieste pridarė daug problemų, buvo užtvindytos gatvės, kiemai tapo sunkiai pravažiuojami. Ar miestas yra pasiruošęs suvaldyti situaciją, jei liūtys ir toliau tęsis?

– Situacija Klaipėdos mieste yra atidžiai stebima ir kontroliuojama, pavyzdžiui, kad krintantys lapai neapsunkintų padėties, buvo suintensyvintas gatvių valymas dar prieš prasidedant didžiosioms liūtims. Šie darbai dabar atliekami kas antrą dieną, kad lapai nespėtų užkimšti grotelių ir vanduo galėtų greitai nubėgti.

Klaipėdos mieste itin didelis dėmesys skiriamas ir paviršinių nuotekų tinklų infrastruktūrai. Jei anksčiau paviršinių nuotekų tinklai buvo tvarkomi tik įvykus avarijai ar vykdant kelių rekonstrukcijas, tai šiuo metu šie darbai jau vyksta sistemingai. Dar 2014 m. lietaus nuotekų tinklų avarinėms vietoms likviduoti buvo skirta 77 tūkst. Eur, 2015 m. – 104 tūkst. Eur. Per 2016 m. buvo atlikta lietaus nuotekų tinklų rekonstrukcijos ir įrengimo darbų už 88 tūkst. Eur. Šiais metais šis skaičius dar didesnis. Klaipėdos mieste paviršinių nuotekų tinklų rekonstravimo darbai su projektavimu šiomis dienomis vyksta teritorijoje ties Baltijos pr. 93 ir Taikos pr. 77, Nidos g. 13, 15, 19, 21, Šiaulių g. 19 ir Debreceno g. 13. Paviršinių nuotekų tinklai taip pat bus įrengti Barškių gatvėje. Iš viso vykdoma darbų už beveik 133 tūkst. Eur. Šiuo metu taip pat vyksta viešųjų pirkimų procedūros tinklų rekonstrukcijai keturiuose objektuose – I.Kanto g., Utenos g. / Prienų g. 13, teritorijoje ties Panevėžio g. 2 ir ties I.Simonaitytės g. 24, 24T. Kitais metais jau suplanuoti tvarkyti dar 4 objektai. Be to, paviršinių nuotekų sistemų tvarkymo darbus Klaipėdos mieste vykdo ir akcinė bendrovė "Klaipėdos vanduo". Įmonė paviršinių nuotekų tinklų ir valymo įrenginių statybos darbus atliks už beveik 10 mln. Eur, iš kurių didžiąją dalį sudarys Europos Sąjungos lėšos pagal 2014–2020 m. ES fondų investicijų programą. Taigi, paviršinių nuotekų tinklų infrastruktūra Klaipėdoje yra žymiai pagerėjusi ir toliau nuolat gerinama.

Civilinės saugos specialistai kiekvieną dieną atidžiai seka visą informaciją – tiek kritulių kiekį, tiek vėjo kryptį, tad klaipėdiečiai nerimauti neturėtų. Nors situacija toliau priklausys nuo oro sąlygų, kol kas mieste esančių vandens telkinių lygis nėra pasiekęs kritinės ribos. Jeigu matytume, kad situacija tampa kritinė, iškart būtų renkama Ekstremalių situacijų komisija ir būtų imtasi visų priemonių situacijai suvaldyti – visos tarnybos tam yra pasiruošusios.

Rubrikos tikslas – užtikrinti nuolatinį miestiečių bei vietos valdžios bendravimą. Klausimus siųskite e. paštu merui@kl.lt. Jų sulaukiama daugiau nei yra vietos puslapyje, tad į dalį klausimų atsakoma asmeniškai, o aktualūs gausesnei skaitytojų grupei rubrikoje publikuojami vėliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gruinius

Gruinius portretas
Tuoj lapkričio 1-a. Artimieji plūstels lankyti kapus Lėbartuose. Juos nukreips per aplinkelį - Mažosios Lietuvos gatvę....... O jos būklė ....?! Paprastam žmogui visiškai nesvarbu, kam priklauso ją tvarkyti Klaipėdos miesto, ar Klaipėdos rajono valdžiai. Bet ar abiem valdžiom negėda???? Pažiūrėkit, ponai, į kalendorių - 2017 metai. Žmonės iš visos lietuvos priversti į didžiausias regiono kapines važiuoti tokiu būrų laikų keliu. Gyvenimas gerėja??? Kai būrai valdžioje, tai ......

popieriaus gadinimas

popieriaus gadinimas portretas
Labai primena Brežnevo laikus, kai vadai "pasisakydavo" laikraščiuose apie tai, kaip viskas gerai. Tai gryniausia miesto vadų demagogija. Nors kukliai, bet tiesą apie Klaipėdos būklę (įvairiose srityse) dar pasako "Balticum" televizija. Ačiū jai.

aš taip pat

aš taip pat  portretas
nesuprantu kodėl nesilaikote nurodytų temperatūros normų dėl šildymo sezono paskelbimo ? Dabar + 15 , dieną bus dar šilčiau .Prastai įžiūrite lauko termometrus ? Negirdite prognozių ? Manau taip ir prasideda betvarkė - nesilaikymas įstatymų net elementariuose dalykuose . Namuose peršilta , langai atviri , gyventojų kišenės tuštės. Jei buvo norinčių šildytis anksčiau galėjo , tik reikėjo susirinkti namo gyventojų parašus ir prašau , viskas yra išaiškinta . Kuo dėti kiti miestiečiai ? Ponas , valdininke, ar pačio pavaldiniai tinkamai dirba , laikosi įstatymų ? Labai liberalu .
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių