Mieste trūksta zonų vaikams

Uostamiestyje pasigendama vaikams skirtų erdvių. Manoma, kad bent po kelis įrenginius mažiesiems klaipėdiečiams galėtų atsirasti kiekvienoje rekonstruojamoje miesto aikštėje.

Vaikams skirtų zonų pasigedo miesto tarybos narė Ligita Girskienė.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje politikė domėjosi, kodėl rekonstruojamose miesto aikštėse nėra įkurdinami bent keli įrenginiai mažiesiems klaipėdiečiams.

"Atnaujinamose viešosiose erdvėse, tokiose kaip Debreceno, Pempininkų aikštės, tikrai trūksta atrakcionų vaikams. Jie būtini, norint į aikštes pritraukti žmonių", – tvirtino politikė.

L.Girskienė pati gyvena pietinėje miesto dalyje. Tarybos narė tvirtino matanti, kaip į aikštes su mažyliais ateina mamos.

"Akivaizdu, kad tokios zonos yra aktualios. Nereikia labai daug įrenginių. Užtektų ir kelių, kur vaikai galėtų leisti laiką, o mamoms – kelių suoliukų, kad išėjusios pasivaikščioti galėtų prisėsti", – sakė politikė.

L.Girskienė pridūrė, kad mieste reikėtų ir vienos rimtos vaikų žaidimų aikštelės su daug įrenginių. Labiausiai ji tiktų miesto centre.

"Nuvažiavai ir praleidai kokį pusdienį su vaikais. Tokia zona yra formuojama Danės skvere. Norėtųsi, kad čia atsirastų daugiau atrakcionų vaikams", – tvirtino tarybos narė.

Be Danės skvero, klaipėdiečiai su mažaisiais gali pramogauti Poilsio parke. Čia taip pat yra jiems skirtų žaidimų aikštelių. Įrenginių yra ir Sąjūdžio parke.

"Įgyvendinant didelius projektus, tikrai galima numatyti įrengti atrakcionų vaikams", – pabrėžė tarybos narė.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai savivaldybės administracijos paprašys atkreipti dėmesį į L.Girskienės siūlymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justė

Justė portretas
Kituose miestuose yra tvarkingos,su gumine danga ,vaikų žaidimo aikštelės. O pas mus,susidaro toks įspūdis,kad jos statomos bet kur, bet kokios ir jau pusė jų išlaužytos,nes jų niekas neprižiūri.Kai tomis aikštelėmis naudojasi daug vaikų-jas nuolat reikia kontroliuoti.Prie RIMI,NORFOS PREKYBINIŲ CENTRŲ, Mogiliovo gatvėje yra visų apleistas prūdelis, kodėl ten neįrengus žaidimų aikštelę,kol mamos prekinasi-vaikai žaidžia.

ale

ale portretas
Suprask, bukas klaipėdieti, balsuok už liberalus ir L.Girskienę tai tos aikštelės mieste atsiras, tarsi liberalai ir taip nevaldytų Klaipėdos jau 20 metų, bet kažkodėl kaip nebuvo taip ir nėr tų aikštelių.

Rita

Rita portretas
Esamos vaikų žaidimų aikštelės -netvarkingos ir neatitinka keliamų reikalavimų.Keista ,bet ir pajūryje yra tik viena kita privati, visiškai vaikams neįdomi, aikštelė.Kaip reikia vaikui paaiškinti,kad jis ten negali eiti žaisti ,nes mama neturi tam pinigų.To neturėtų būti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių