Mieste – šilumo tinklų remontas

Klaipėdoje įsibėgėjo šilumos tinklų remonto darbai, kurių šiemet netrūks visame mieste. Specialistų teigimu, bus siekiama, kad gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų.

Kad mieste rengiamasi minėtiems darbams, gyventojams neseniai išdavė Šilutės plente išrikiuoti įspūdingo dydžio vamzdžiai. Šiomis dienomis startavo ir patys remonto darbai.

„Pradedame rekonstrukciją. Plušama tiek prie Baltijos prospekto žiedo, tiek prie ligoninių miestelio“, – teigė bendrovės „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris.

Anot jo, ties ligoninėmis darbai artėja pabaigos link, o netoli Šilutės plento ir Baltijos prospekto jie dar tik pradedami.

Pasak A.Smagurio, šiemet numatoma daug šilumos trasų remonto darbų. Jie išsidėstys visame mieste.

Pabaigus plušėti ties Šilutės plento ir Baltijos prospekto sankryža, remontas toliau tęsis Šilutės plentu iki „Klaipėdos kranų“ teritorijos. Taip pat darbuotis žadama ir šiaurinėje miesto dalyje – nuo Pievų iki Zarasų gatvės.

Šiemet bus pradėtas ir dar vienas remontas – nuo Kauno gatvės, šalia Taikos prospekto iki Senojo turgaus ir nuo jo iki Būtsargių gatvės.

Darbų numatoma ir pietinėje miesto dalyje, trasos bus remontuojamos ir kai kuriuose Panevėžio, Kretingos gatvių kiemuose.

Kaip ir anksčiau, bus stengiamasi miesto gyvenimo nesutrikdyti. Kol kas nė vienoje darbų vietoje neketinami perkasti gatvių ar kitaip apsunkinti eismo.

„Siekiama gatvių nejudinti. Kaip tai pavyks ir kiek šių planų bus galima įgyvendinti, sunku pasakyti, tai bus matyti tik įsibėgėjus darbams“, – tikino A.Smaguris.

Pašnekovo teigimu, pasitaiko atvejų, kai atkasus trasą pasirodo tokių defektų, kurie trukdo įgyvendinti iš anksto numatytus planus, tuomet tenka kiek įsikišti į gatves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių