Mieste – naujas centras benamiams

Uostamiestyje – daugiau paslaugų vargetoms. Toliau nuo gyvenamųjų namų, Dubysos gatvėje, turėtų atsirasti centras, kuriame asocialūs asmenys galėtų pernakvoti, nusiprausti. Čia būtų teikiamos ir paslaugos norintiesiems išsiblaivyti.

Iškels į Dubysos gatvę

Uostamiestyje svarstoma, kur toliau nuo gyvenamųjų namų teikti vienos nakvynės paslaugas. Dabar šia galimybe galima pasinaudoti Šilutės plente veikiančiuose nakvynės namuose.

Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas neslėpė, kad ši įstaiga yra įsikūrusi socialiai jautrioje miesto vietoje, kur įvairių įtampų ir taip nestinga. Anot jo, šiomis paslaugomis besinaudojantys asmenys įtampą tik dar labiau padidina.

„Be to, tos patalpos rūsyje, kur jie įsikūrę, yra prastos būklės, drėgnos, – pridūrė vicemeras.

A.Šulco teigimu, numatoma, kad minėtos paslaugos vargetoms galėtų būti perkeltos į Dubysos gatvę, netoli statomo naujo prekybos centro, buvusios slėptuvės teritorijoje.

„Ne pačioje slėptuvėje, o šalia jos būtų galima sukonstruoti pastatėlį iš modulinių konstrukcijų“, – paaiškino uostamiesčio mero pavaduotojas.

Priims ir neblaivius

Į naująjį pastatą būtų perkelti vienos dienos nakvynės namai, būtų įtraukta dar keletas papildomų funkcijų.

Dienas gatvėse leidžiantys ir savo namų neturintys asmenys čia galėtų nusiprausti, išsiskalbti drabužius, pernakvoti ir vėl patraukti savo keliais.

„Norime, kad tie žmonės, kurie pasirinko gatvės gyvenimą arba gyvenimas pats juos ten išstūmė, nekeltų nepatogumų kitiems, būtų švarūs, kvepėtų, nenešiotų užkratų“, – dėstė A.Šulcas.

Naujajame statinyje būtų teikiamos ir būtiniausios paslaugos norintiesiems išsiblaivyti. Todėl planuojamas nedidelis minėtų socialinių paslaugų centras kiek sumažintų asocialių asmenų naštą ligoninių priimamiesiems ir policijos areštinėms.

„Tai nebūtų įstaiga, kur žmonės vežami išsiblaivyti prievarta, bet tam žmogui, kuris to nori, ši galimybė būtų. Be to, jeigu tarnybos matytų, kad asmuo jau nepajėgia pasiekti namų, vežtų jį ne į ligoninę, o būtent čia, kad atsigautų“, – pabrėžė vicemeras.

Iškils po metų ar dvejų

Ateityje atsirasiantis pastatas nebus nauja įstaiga. Į jį tiesiog būtų perkelta viena nakvynės namų paslaugų ir prijungtos kitos.

Kada Dubysos gatvėje galėtų atsirasti naujas statinys, kol kas sudėtinga pasakyti. Tai priklausys nuo to, kaip greitai pavyks parengti techninį projektą, įgyvendinti konkursines procedūras.

Jei procesai vyks sklandžiai, centras turėtų išdygti per maždaug metus arba dvejus.

A.Šulco teigimu, lengvų konstrukcijų pastatas neturėtų būti itin brangus projektas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mietietis

Mietietis portretas
Tikrai kad ne miesto centre turėtų būti statomi šie namai, vargetoms reikia pagelbėti, bet ne perkeliant į miesto centrą. Šulcas geidžia "pagrąžinti" tokius objektus kaip "Depo", "Akropolis", "Švyturio arena", ne už marių ir policijos pastatas. Bent jau neišsakytų tupos įdėjos viešai. Tegul persikelia šį objektą į savo kaiminystę.

minde

minde portretas
ant tok9os valstyb skersa det reik moki mokescius o kai ka gaut kai darbo netenki nieko kursu nera cia tik durniai gali tiketis kazka is superstos valstyb .dirbkt iki mirties kad dirbt bet jum nieks naesitaupo ka sutauopysi opats ta turesi.vagys tik gyvens/

vi

vi portretas
Tegu TIE BENAMIAI varo aplinkos tvarkyti ir kiemų šluoti. Nakvynę reikėjo per gyvenimą užsidirbti. Tranų gaujos.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių