Mieste išardys neveikiantį fontaną

Ilgai miestiečius džiuginusį, bet antrus metus neveikiantį Danės skvero fontaną norima demontuoti. Pabrėžiama, kad statinio būklė – avarinė, jis kelia grėsmę aplinkiniams.

Kaip pasielgti su minėtu objektu, sprendė miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas.

Ilgai miestiečius džiuginęs statinys pradėtas eksploatuoti prieš 41 metus. 19 metų fontanu rūpinosi Klaipėdos krovinių kompanija "Bega".

Paskutinį kartą šis objektas remontuotas prieš 15 metų. Per šį laiką fontanas visiškai susidėvėjo. Praėjusiais metais jis buvo išjungtas, nes prireikė kapitalinio remonto.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis informavo, kad savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyrius įvertino fontano būklę.

Nustatyta, kad jo dugno ir sienelės betono paviršius apiręs, susisluoksniavęs, ištrupėjęs. Fontano metalinė konstrukcija pažeista korozijos, deformuota.

Granitinių plytelių apdailos medžiaga yra ištrupėjusi, tad šios iškilusios, kai kuriose vietose nukritusios, sutrūkinėjusios. Korozijos pažeisti ir vandens purkštukai.

"Statinys yra prastos būklės, kelia pavojų aplinkinių saugumui. Ypač vaikams, kuriems patinka žaisti fontano baseine. Dėl to jį siūlome demontuoti", – tvirtino vedėjas.

Apskaičiuota, kad išardyti fontaną atsieis 5,14 tūkst. eurų.

Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius domėjosi, kas bus fontano vietoje: "Ar užsėsime žolę, ir viskas?"

E.Simokaitis teigė, kad, atnaujinant Danės skverą, šioje vietoje bus įrengtas naujas fontanas.

"Išmontavę objektą, darbų lauksime saugiau. Remontuoti jo, kai liko metai iki skvero atnaujinimo, neapsimoka", – tvirtino vedėjas.

Komiteto nariai taip pat pasigedo informacijos, kada startuos ir bus baigta Danės skvero rekonstrukcija, įrengtas naujas fontanas.

Komiteto narys Arūnas Barbšys atkreipė dėmesį, kad fontaną reikia išmontuoti dėl pačios savivaldybės aplaidumo.

"Reikėjo stebėti jo būklę, rūpintis, o ne laukti, kol susidarys tokia situacija. Akivaizdu, kad priežiūros iš savivaldybės nebuvo", – akcentavo politikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kyla mintis

Kyla mintis portretas
- fotografuoti Klaipėdą skubiai, nes nebeliks mūsų miesto greitulaiku

Dar to RK

Dar to RK portretas
"Dangės" fontano puiki nuotrauka praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio padaigoj buvo patalpinta Olandijoje išleisto GRAŽIAUSIŲ EUROPOS FONTANŲ albume.Tai pasako viską apie jo vertę.

Geriau

Geriau portretas
isardykite tas smarve leidziancias gamykleles ,nes ,kaip tik iseigine sventines dienos ,tai ir prisvilusiu blynu kvapas ,gal imkite tuos komisiju nariusir vaziuokite patikrinti kol dar vejas neisnesiojo kvapu.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių