Mieste įrengs daugiau šviesoforų

Netrukus Klaipėdoje bus pastatyti net penki nauji šviesoforai. Juos planuojama įrengti prie "Pempininkų" autobusų stotelės, Baltijos žiedo ir Šilutės plente.

Modernus, neįgaliesiems naudoti pritaikytas reguliuojamas šviesoforas dar šiomis dienomis pradės veikti prie "Pempininkų" autobusų stotelės.

Šviesofore bus įdiegti šviesiniai žibintai su laikmačiu, vaizdo stebėjimo įranga.

Vis dėlto ne visi gyventojai patenkinti tokiu valdininkų sprendimu.

Išvydę prie "Pempininkų" stotelės statomą šviesoforą, žmonės socialiniuose tinkluose kaipmat ėmė reikšti nepasitenkinimą.

"Automobiliams tai taps tikra katorga. Tačiau pėsčiųjų saugumą gal ir padės užtikrinti", – rašė socialinio tinklo "Facebook" naudotojas.

Automobiliams tai taps tikra katorga.

"Įdomu, ar sugebės tinkamai sureguliuoti? O gal visai eismą užkiš?" – klausė kitas komentatorius.

Net trys tokie pat šviesoforai dar praėjusią savaitę buvo pradėti montuoti ir Baltijos prospekte, prie Baltijos žiedo.

Juos planuojama pastatyti prie Baltijos pr. 6, 10 ir 20 numeriu pažymėtų pastatų.

"Pagal teisės aktų reikalavimus, per tris eismo juostas nusidriekusios perėjos privalo būti reguliuojamos šviesoforu. Prie Baltijos žiedo esančią nereguliuojamą perėją naikinsime, ten įrengsime šviesoforą",– kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Milda Enciutė.

Pradėtus darbus tikimasi užbaigti dar šiemet.

"Viliamės, kad šviesoforai pradės veikti jau netrukus, tačiau tai priklauso nuo daugelio veiksnių. Žiūrėsime, kaip pavyks susiderinti su elektros skirstymo operatoriais", – teigė M.Enciutė.

Saugumą judriausiose miesto gatvėse leis užtikrinti ir dar vienas naujai įrengtas šviesoforas Šilutės plente, prie bendrovės "Klaipėdos energija".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Šiandien yra vasario 1diena, o žadėtieji šviesoforai dar nepajungti! Juk kalbėjot, kad bus pajungti apie sausio vidurį, tik nesakykit, kad oro sąlygos buvo netinkamos! Čiūdai, dar norit, kad žmonės tikėtų jūsų pažadais! Jeigu mes taip dirbtume kaip jūs, seniai būtume išprašyti iš darbo! Artistai!

Klaipeda

Klaipeda portretas
geriau sureguliuokit esamus sviesoforus normaliai... perejas apsvieskit.. ir apskritai klaipedoj tamsu, vos dega mieste sviestuvai..

M

M portretas
Aš už pėsčiųjų saugumą, bet žinant kaip Klaipėdoje sureguliuoti šviesoforai, tai bus važiavimas nuo šviesoforo iki šviesoforo. Prie "keleivių" terminalo šviesoforas dega 5 s, išvažiavus iš žiedo prie Pempininkų dabar bus šviesoforas, šilutės plente ir dabar jau kamščiai. Realiai piko metu bus žiauriai keblu nuvažiuoti iš šiaurinės miesto dalies į pietinę
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių