Miestas prisidės prie teatro rekonstrukcijos

Uostamiestis palaiko ir ketina prisidėti prie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos. Savivaldybė įsipareigoja, jog atėjus laikui savo lėšomis sutvarkys teatro prieigas.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras tvirtai žengia pastato rekonstrukcijos starto link.

Šiuo metu rekonstrukcijos projektas jau parengtas ir su miestu baigtos derinti infrastruktūros sutarties detalės.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova paaiškino, jog be minėtos sutarties su miestu nebūtų įmanoma suderinti projekto ir gauti leidimo statybai, mat į projektą įtraukiami ir kai kurie darbai, kurie vyks savivaldybei priklausančioje žemėje.

Projekto apimtyje numatomas statinio prieigose esančių šaligatvių sutvarkymas, trumpo sustojimo vietos prie teatro įėjimo, atvežant neįgaliuosius, įrengimas.

Miestas ne tik jau suderino minėtos sutarties sąlygas bei nesudarė kliūčių teatrui vykdyti rekonstrukcijos, bet ir nusprendė prie šių darbų prisidėti.

„Kaip miestas jaučiame pareigą prisidėti prie tokio didelio ir reikšmingo projekto įgyvendinimo ir finansiškai. Ieškosime būdų, kaip šią, miestui priklausančią, projekto dalį įgyvendinti biudžeto lėšomis tada, kai to reikės“, – paaiškino E.Mantulova.

Anot pašnekovės, šiuo metu dar nėra tiksliai numatyta, kiek galėtų kainuoti šaligatvių greta teatro iš Herkaus Manto gatvės nei Danės pusės sutvarkymas.

Tiesa, preliminariai žvelgiant pagal šiuo metu rinkoje vyraujančias kainas darbai galėtų atsieiti apie 100 – 120 tūkst. eurų.

„Tai miestui tikrai yra pakeliama našta ir tuo norime parodyti, kad mums šis objektas tikrai yra svarbus ir mes visapusiškai ieškome būdų kaip ne tik sparčiai reaguoti į projektuotojų, derinimo ir panašius poreikius, bet ir kaip prisidėti prie paties projekto įgyvendinimo arba kaip atlaisvinti lėšas, kurių galbūt reikia pačiam teatrui ar jo deklaracijoms, įrangai“, – teigė E.Mantulova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joana

Joana portretas
Muzikinis teatras toks baisus, kad Klaipėdos centras atrodo kaip apleistas sovietinis miestas. Prie to prisideda ir aištė. Klaipėdos valdžia turi kažką ryžtingiau daryti

Anonimas

Anonimas portretas
Pritariu pasisakiusiam ir pridedu dar pora pastebejimu.Pirmiausia,zveju rumai yra pustusciai ir tokie ir liks,- muzikiniam yra kur ganytis.Be to Baltijos prospektas yra miesto geografinis centras.Kiek zinoma,nuo 2020 m. prisukami europos kraneliai,tad sustoti teks.Todel nepadarius pilnai darbu iki 2020m.ivyks konservavimas ir..........Ir dar.Archeologai jau kasineja skvereli priesais busimaji t-ra.O,jeigu isaiskes,kad cia kazkada takeliais vaikstinejo karalienes Luizes kokia favorte?Cia jau isijungs sunkioji artelerija vadovaujama kulturos pavedo valdininku,- jokiu statybu!!!O,antra vertus,nereikes prisipzinti,kad baigesi pinigai,- ziurekit,butume pastate,bet,va,paminklosaugininkai

Jo

Jo portretas
Panašu, kad Muzikinio "vasiukinė" rekonstrukcija, t.y. perstatymas, truks nemažiau tiek, kiek nuo seno ir priklauso Klaipėdos teatrams - 15 - 17 metų. Jei apskritai prasidės. Argumentas paprastas: Vilniuje pamažu bręsta prestižinės ekskliuzyvinės koncertų salės ir Tautos namų projektas. O kur dar Gedimino kalno lopymas - rekonstrukcija, kur dar "šnapso biudžeto" gilus deficitas, LVOBT apetitas, padidintas gynybos finansavimas, visuotina mokslo bei mokesčių reforma... Na, o netekusį "namų" Muzikinį "tautos valia" nesunku reformų priedangoje ir apskritai numarinti. Gi Universitetas kur kas svarbiau :) O čia ir tų provincialių menų ne per daugiausia.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių