Miestas neberems pagalbos linijos?

Miestui aktualūs klausimai pasiekė sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos ausis. Su juo susitikęs tarybos narys Artūras Razbadauskas akcentavo kai kurias problemines ir miestui keliančias nerimą sritis bei sulaukė optimistiškų pažadų.

Po šio susitikimo paaiškėjo, jog bus siekiama, kad miestui nebetektų remti vienos psichologinę pagalbą telefonu teikiančių linijų.

Prieš tai su A.Veryga susitikęs A.Razbadauskas aptarė ne tik plačiai medikų bendruomenei svarbius klausimus, bet ir akcentavo keletą miestui itin aktualių klausimų.

Aptartas miesto Bendruomenės sveikatos tarybos, kuriai jau antrą kadenciją vadovauja pats A.Razbadauskas, darbas bei su sveikata susijusių priemonių finansavimo skirstymas.

"Mūsų nemažos lėšos išeina savižudybių prevencijos – Vilties linijos finansavimui. Realiai tai yra Klaipėdos visuomenės sveikatos specialioji programa. Pinigai – miesto, o Vilties linija dirba visai Lietuvai, ne vien tik Klaipėdai. Tai nėra teisinga", – pabrėžė A.Razbadauskas.

Pašnekovo teigimu, ministras šią problemą suprato ir pažadėjo, kad kitąmet formuojant šalies biudžetą bus kalbama apie psichologinės pagalbos finansavimą valstybės lygiu, kad miestui nebetektų mokėti už paslaugas, kurios teikiamos ir kitiems miestams.

Per metus miestas šios linijos finansavimui atseikėja per 30 tūkst. eurų.

Pabrėžiama, kad valstybinės strategijos reikia ir narkomanijos prevencijai. Anot A.Razbadausko, kasmet nemažai lėšų pareikalauja ir švirkštų bei adatų keitimo narkomanams paslaugos arba vadinamoji "Žemo slenksčio" programa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Narkomanus surinkti,įduoti po šluotą ir tegu švarina miestą,o ne už "ačiū" suteikinėti "pagalbą".

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Dažnai Klaipėdoje tenka skaityti apie Kauno aktualijas.

To Liudai

To Liudai portretas
O kai jie dvesia patvoriuose,tai Jūsų manymu geriau?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių