Miestas atidavė sporto salę

Valstybės žinion atiduota Melnragėje stovinti sporto salė. Už šį objektą uostamiestis iš bendrovės "Klaipėdos nafta" gaus nemenką kompensaciją.

Ateityje Melnragėje neliks sporto salės. Vakar posėdžiavę miesto tarybos nariai nusprendė adresu Burių g. 5 esančią sporto salę su kiemo statiniais perduoti valstybės nuosavybėn.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis aiškino, kad sporto salė patenka į bendrovės "Klaipėdos nafta" statomos gamtinių dujų paskirstymo stoties apsauginę zoną.

Pastačius dujų paskirstymo punktą, nurodytas pastatas negalės būti naudojamas sporto ar kitai visuomeninei veiklai.

Bendrovė salės atsisakančiam miestui yra įsipareigojusi sumokėti 673 tūkst. eurų dydžio kompensaciją, lygią sporto salės atkuriamajai vertei.

Svarstant klausimą, daugiausia diskusijų ir kilo dėl minėtos sumos.

Kai kurie tarybos nariai abejojo, ar kompensacija yra pakankamo dydžio, tačiau E.Simokaitis paaiškino, kad atkuriamoji vertė yra lygi tokio paties objekto statybos kainai. Anot jo, objekto rinkos vertė būtų mažesnė.

Tarybos narys Algirdas Grublys pabrėžė, kad pastatas yra nusidėvėjęs, todėl bendrovės siūloma kompensacija yra pakankamo dydžio.

Tarybos narė Nina Puteikienė domėjosi, kodėl buvo atliktas paties statinio atkuriamosios vertės vertinimas, o nustatyta ne jo funkcinės veiklos vertė.

Turto skyriaus vedėjo teigimu, tokio vertinimo veikiausiai neatlieka jokie specialistai, o miestui už šį objektą siūloma nustatyta suma yra optimali.

Svarstant klausimą pasisakęs tarybos narys Rimantas Taraškevičius tikino, kad nevertėtų pamiršti ir bendrovės "Klaipėdos nafta" dalyvavimo miesto gyvenime, skiriamų lėšų.

Politikas Rimantas Didžiokas teiravosi, ar atidavus salę čia lankęsi sportininkai neliks be erdvių treniruotėms.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas užtikrino, kad šis klausimas buvo įvertintas labai atsakingai. Pasak jo, iki šiol Burių g. esančioje salėje sportavusieji nuo rugsėjo galės naudotis kitomis erdvėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas Lupeika

Vytautas Lupeika portretas
Šitą puikios būklės ir didelės naudingos erdvės ( net 6-šios badmintono aikštelės arba pilno perimetro rankinio aikštė arba standartinė krepšinio aikštelė su su kelių šimtų vietų žiūrovų tribūnomis ) sporto salė yra profesionaliai prižiūrima ir eksploatuojama-(dir,Antanas Narvilas).Dėkui jam ir jo ūkiniam personalui.Šitokius rūmus reikia negriauti ar naikinti ,o išmontavus ją perkelti į pačios Melnragės centrą...Tai galima visai nesunkiai padaryti,nes ši sporto salė yra pastatyta-sumontuota grynai metalo konstrukcijų pagrindu.Tai kolonos,balkiai,išorės sienos,stogas ir t.t. Yra surinkta keli šimtai vietos gyventojų parašų,pageidaujančių šiai mesto gyvenvietei sporto namų. Racionalumo dėlei galima dargi ryžtis salę permontuoti netgi kompaktiškesniu ,taupesniu ,pakankamu šiai vietovei,variantu...Kartoju - o ne sugriauti ir sunaikinti. Miesto valdžia padarytų Menragės gyvenvietei dovaną artėjančio Lietuvos valstybės atkūrimo Šimtmečio proga...-(1918.02.11.- 2018.02.11.)

opa

opa portretas
Oi tas žodis bus :))))) Norėtųsi skaidrių statybų, o ne pasirenka dėl akių dūmimo pigų rangovą, bet galutinę kainą per papildomus darbus išpučia kelis kartus ir pinigai iškeliauja bet kur bet kam už orą.

opai

opai portretas
Taigi bus projektuojama Kretingos g. nauja sporto salė ir šie visi pinigai pus panaudojami jos statybai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių