Miestą papuoš išskirtinės perėjos

Nors ir būta abejonių, tačiau idėja piešiniais pagyvinti kai kurias uostamiesčio pėsčiųjų perėjas vis dėlto turėtų būtų įgyvendinta. Miesto valdžios atstovai tam nemato trukdžių, tad pirmieji išskirtiniai vadinamieji zebrai Klaipėdoje turėtų atsirasti jau rugsėjį.

Uostamiestyje neatsisakoma idėjos kai kurias pėsčiųjų perėjas patobulinti meniniais akcentais, tai yra pagražinti piešiniais.

Neseniai šios idėjos įgyvendinimo galimybės ir vėl svarstytos uostamiesčio savivaldybėje.

Jau kiek anksčiau šis klausimas buvo aptartas Saugaus eismo komisijos posėdyje, tačiau tuomet dėl tokio siūlymo ekspertų nuomonės išsiskyrė.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas paaiškino, kad Kelių policijos atstovai mano, jog perėja turi būti pažymėta juoda ir balta spalvomis – taip, kaip įprasta, o siūlomiems meniniams akcentams šioje gatvės dalyje esą ne vieta.

Tačiau, anot vicemero, savivaldybės vadovai mano, kad šį projektą, pavadintą "Ženk su kultūra", įgyvendinti reikia ir todėl būtina ieškoti kompromisų.

"Gerai pastudijavę Kelių eismo taisykles, akivaizdžiai matome, kad perėja yra ten, kur stovi kelio ženklas "Pėsčiųjų perėja", o ant gatvės rekomenduojama išpiešti vadinamąjį zebrą. Bet jų būna įvairių", – dėstė pašnekovas.

A.Šulco teigimu, Kelių eismo taisyklės nereglamentuoja, kokios spalvos turi būti asfaltas ir ką ant jo galima piešti.

Todėl nuspręsta, kad kiekvienas meninis akcentas, kuriuo norima patobulinti perėjas, su saugaus eismo ekspertais bus derinamas atskirai.

Žadama įvertinti, ar piešinys neklaidins eismo dalyvių, o tik paryškins pėsčiųjų zoną gatvėje, kur reikia būti itin budriam.

Pirmųjų perėjų eskizai jau sukurti, tad rugsėjo pradžioje miesto gatvėse turėtų atsirasti pirmosios tokios išskirtinės perėjos.

Numatoma, kad patobulintos bus tos perėjos, kurios veda kultūros įstaigų link.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Supisti liberastai

Supisti liberastai portretas
Vėl kišat pinigus per savo kišenytės, Masiulio draugeliai? Rankas aš jums nukapočiau.

Geriau

Geriau portretas
išasfaltuotu takus parke. Jau atsibodo, kad reikia su vaikais vaikščioti dulkių takais.

Klaipediete

Klaipediete portretas
Maciau per televija kaip pasuostos perejos uzsienyje,butu puiku ir Klaipedoje tik ta darba siullyciau pasiulyti grafitininkams suderinus temas,bet kaip matau reikia eilini karta isplauti pinigus.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių