Metų klaipėdietės titulas – tarsi simbolis

Dienraščio „Klaipėda“ Metų klaipėdietės rinkimai atvertė naują puslapį – garbių laureačių sąrašą papuošė dar vienos veiklios, darbščios, plačiai uostamiestį garsinančios moters pavardė. Šešioliktąja Metų klaipėdiete tapusią Karalienės Luizės jaunimo centro dailės studijos „Varsa“ mokytoją Loretą Laurinavičienę titulavimo iškilmių publika pasveikino griausmingais plojimais.

Dėmesys – visoms moterims

Renginyje ypatingu dėmesiu buvo apgaubtos ne tik šiemetė laureatė bei nominantės – šventinį Kovo 8-osios vakarą nuoširdžiausi ir gražiausi žodžiai skambėjo visoms moterims.

Nors į Klaipėdos koncertų salę susirinkusi džiugiai ir pakiliai nusiteikusi publika kaip visada nekantriai laukė iškilmių kulminacijos, laikas iki akimirkos, kai bus atskleista didžioji intriga, anaiptol neprailgo.

Renginio vedėjo Donato Bakėjaus pastebėjimu, pirmieji scenoje pasirodę grupės „Old City Band“ nariai tapo tarsi vedliais, kurie visų vyrų vardu simboliškai atidarė šventę.

Kiek vėliau nuotaikingais, uždegančiais ir lyriškais muzikos kūriniais vakaro svečius džiugino atlikėjai Jeronimas Milius, Česlovas Gabalis bei Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai Virginijus Pupšys, Kęstutis Nevulis bei Šarūnas Juškevičius, o plastišku judesiu užbūrė šio teatro baleto šokėjų Aušros Krasauskaitės ir Manto Černecko pasirodymas.

Sveikino ir Prezidentė

16 metų gyvuojančią Metų klaipėdietės iniciatyvą ir renginį jau penkerius metus globoja Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šįsyk titulavimo iškilmėse negalėjusios dalyvauti šalies vadovės pasirašytą sveikinimą perskaitė vakaro vedėjas: „Lietuvą kuria ir stiprina daug talentingų moterų – mokslo, verslo, sporto, meno ir kultūros asmenybių. Jų gyvenimas ir pasiektos profesinės aukštumos kalba apie drąsą ir didelį ryžtą, atsakomybę ir pilietiškumą. Tai įkvėpimas visiems nuosekliai ir kūrybingai siekti svarbių pokyčių visuomenėje ir valstybėje“.

Susirinkusiuosius su švente pasveikinęs bendrovės „Klaipėdos dienraštis“ direktorius Vidas Milkevičius pastebėjo, jog daugybė gražių moterims skirtų žodžių rodo, kiek jos savo gyvenimo kelyje turi įsipareigojimų, pasiekimų bei tikslų.

„Metų klaipėdietė – tai dar vienas įrašas mūsų žodyne. Jis atspindi ir parodo, kiek iškiliausios klaipėdietės atsidavę savo miestui, pasiaukoję, rūpestingos, darbščios, galinčios dirbti ne tik savo tiesioginį darbą, bet ir užjausti, padėti, kurti bei savo idėjomis prisidėti prie miesto klestėjimo“, – kalbėjo V.Milkevičius.

Pristatė nuopelnus miestui

Prieš paskelbiant šiemetę laureatę, titulavimo iškilmėse tradiciškai buvo pagerbtos ankstesniųjų metų laureatės bei pristatytos šiemečių rinkimų nominantės.

2018-ųjų Metų klaipėdietės septynetuką, be L.Laurinavičienės, papuošė: Pagyvenusių žmonių asociacijos prezidentė Kristina Buslajeva, Klaipėdos tautinių kultūrų centro direktorė Jelena Butkevičienė, Klaipėdos universiteto dėstytoja, aktorė, UNICEF geros valios ambasadorė Virginija Kochanskytė, Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Laima Pačebutienė, Klaipėdos dramos teatro aktorė, gyvūnų globos namų VšĮ „Linksmosios pėdutės“ įkūrėja Simona Šakinytė bei vaikų laisvalaikio klubo „Aerobikos uostas“ direktorė Loreta Vitkevičienė.

Garbė atskleisti didžiąją vakaro intrigą teko dienraščio „Klaipėda“ vyriausiajam redaktoriui Sauliui Pociui ir gyvūnų prieglaudos „Būk mano draugas“ direktorei Galina Kučinskienei, kuri Metų klaipėdiete buvo tituluota pernai.

Pajuto žmonių palaikymą

Plojimų ir sveikinimo šūksnių į sceną palydėta šių metų laureatė L.Laurinavičienė sunkiai tramdė emocijas.

„Šiandien mes septynios, kiekviena gal skirtingai, bet visos labai mylime savo gimtąjį miestą – Klaipėdą. O kad jūs mus mylite visas septynias, mes šiandien tai pajutome. Nes visos esame ant šios pakylos. Šį garbingą apdovanojimą noriu priimti ne tik kaip savo asmeninio darbo įvertinimą, bet ir kaip simbolį mokytojo profesijos pagarbai“, – kalbėjo 16-ąja Metų klaipėdiete tapusi L.Laurinavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?!

?! portretas
No coment.....

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Kas neaišku? Reikėjo domėtis konkurso eiga. Balsuojama iki paskutinės minutės.

neaišku

neaišku  portretas
rašo, kad turėjo laimėti kita, bet laimėjo šita, komisija nusprendė...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių