Metų klaipėdietės šventėje – medikės triumfas

Klaipėdos dramos teatre iškilmingai paskelbta Metų klaipėdietė. Po 12 metų pertraukos šį titulą vėl pelnė gydytoja, šįkart – Klaipėdos universitetinės ligoninės dermatologė Jolanta Česienė. Nuoširdi, atidi ir gera, pacientų mylima medikė. Taip laureatę apibūdino klaipėdiečiai, įsitikinę, jog būtent ji – viena tų, kuri verta šio garbaus vardo.

Iškilmės – Dramos teatre

Į Klaipėdos dramos teatrą šeštadienio vakarą rinkosi garbūs svečiai, tačiau šįkart ne į spektaklį, o į ilgai lauktą intriguojamą renginį, kuriame turėjo paaiškėti, kas po daugiau nei mėnesio rinkimų ir balsavimų tapo šių metų miesto favorite – moterimi, kuri verta Metų klaipėdietės titulo.

Renginio iniciatoriai – dienraštis "Klaipėda", artėjant Tarptautinei moters dienai, jau keturioliktąjį kartą pakvietė rinkti labiausiai uostamiesčiui bei jo bendruomenei nusipelniusią moterį.

Išskirti savo favoritę ir nuomonę dėl verčiausios Metų klaipėdietės titulo galėjo pareikšti ne tik pavieniai miestiečiai, bet ir organizacijos, įmonės, bendruomenės.

Pagrindiniai Metų klaipėdietės konkurso kriterijai – kandidatė turi būti kilusi ar gyvena Klaipėdoje, garsina uostamiestį, padeda žmonėms ir miestui, pastebima darbais ar iniciatyvomis ir dar nebuvo tituluota Metų klaipėdiete.

Renginio vedėjas Klaipėdos muzikinio teatro artistas Šarūnas Juškevičius į sceną pakvietė ankstesniųjų metų šio konkurso laureates – Skaistutę Idzelevičienę, Klaudiją Bobianskienę, Aldoną Grigaliūnienę, Olgą Žalienę, Kristiną Vintilaitę, Žanetą Norkuvienę, Ingą Grubliauskienę, Nijolę Hansen, Loretą Bosienę, Dalią Kanclerytę bei Aldoną Kerpytę.

Dar dvi Metų klaipėdietės – Jurga Karčiauskaitė-Lago bei Janina Tulabienė iškilmėse nedalyvavo, nes buvo išvykusios.

Renginį globojo Prezidentė

Metų klaipėdietės renginį jau trečius metus globoja šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Moterims buvo skirtas šalies vadovės vaizdinis sveikinimas: "Jūsų miestui pasisekė, kad turi tokių šviesių asmenybių, kokios esate jūs. Su jūsų veiklumu ir energija, talentu, jautrumu ir pasiaukojimu pasisekė ir Lietuvai. Nes tai, kuo jūs gyvenate, yra mūsų šalies gyvenimo dalis, geroji dalis, turinti savyje daug vilties, grožio, kelianti pasitikėjimą ateitimi. Tegul jūsų pavyzdys bus geriausias padrąsinimas visoms moterims veikti, kurti, gyventi".

Pasak uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko, šį vakarą į Klaipėdos dramos teatrą susirinkta pagerbti moteris, ir ne tik konkurso finalininkes, bet visas moteris, gyvenančias, dirbančias, kuriančias Klaipėdai ir pačią Klaipėdą.

"Švenčių moterims niekada nebus per daug, o ši – ypatinga ir išskirtinė, nes tai dvasingos ir nesavanaudiškos tarnystės gimtajam miestui šventė. Būtent šitą tarnystę ir įvertino klaipėdiečiai, o ne kokia nors garbių asmenų komisija", – sveikindamas iškilmių dalyvius sakė V.Grubliauskas.

Mero teigimu, klaipėdiečiai, rinkdami savo Metų klaipėdietės favoritę, vertino ne tik jau atliktus darbus, bet taip išreiškė savo tikėjimą, kad daug ką tos moterys dar gali padaryti.

Solidus septynetas

Šių metų renginio nuostatuose atsirado naujovė – Metų klaipėdietės rinkimams negalėjo būti siūlomos politinių partijų narės.

Iš daugiau nei trisdešimties pasiūlytų kandidačių klaipėdiečiai po pirmojo rinkimų etapo išrinko septynias – Klaipėdos licėjaus vadovę Reginą Kontautienę, aktorę ir gyvūnų globėją Simoną Šakinytę, logopedę ir tautodailininkę Stasę Vilkienę, Klaipėdos sveikatos biuro direktorę Jūratę Grubliauskienę, gydytoją Jolantą Česienę, kovos menų trenerę Dianą Mačiūtę bei mokslininkę muzikologę Daivą Kšanienę.

"Šiandien yra septynių primadonų benefisas. Mielos moterys, noriu, kad jūs būtumėte laimingos ir kad žmonės, esantys šalia jūsų, taip pat būtų laimingi. Ir atleiskite mums, vyrams, kad ne visada mokame pasakyti, kaip jus mylime ir gerbiame", – sveikindamas nominantes, kalbėjo bendrovės "Diena Media News" direktorius Laimutis Genys.

Renginyje parodyti vaizdo reportažai apie kiekvieną pretendentę. Atrodė, kiekviena jų buvo tikrai nusipelniusi tapti Metų klaipėdiete.

"Tai – graži, kilni, bendruomeniška šventė, juolab pats esu klaipėdietis. Be to, mano buvusi vadovė, karjeros pradžios mokytoja K.Vintilaitė taip pat yra pelniusi šį garbingą titulą, tad mums didelė garbė prisidėti prie Metų klaipėdietės renginio", – teigė pagrindinės šventės rėmėjos bendrovės "Euro integracijos projektai" direktorius Edvinas Cibuličius.

Sunkiai valdomas jaudulys

Laukdami rinkimų kulminacijos svečiai klausėsi klaipėdiečio Deivido Norvilo dainų, maestro Zenono Šimkaus vadovaujamo jaunųjų atlikėjų orkestro, TV projekto "Vario audros" dalyvių žaismingo muzikavimo, stebėjo įstabų Agnijos Šeiko šokio teatro "Padi Dapi Fish" pasirodymą iš spektaklio "Paikos mergaitės maldos".

Renginio kulminacija – konkurso "Metų klaipėdietė" laureatės paskelbimas. Slaptą voką pagaliau atplėšė dienraščio "Klaipėda" vyriausiasis redaktorius Saulius Pocius, o nugalėtoją paskelbė pernykštė laimėtoja A.Kerpytė.

Paaiškėjo ilgai lauktoji naujiena, kad šių metų klaipėdiečių favorite tapo Klaipėdos universitetinės ligoninės gydytoja J.Česienė.

"Labiausiai noriu padėkoti savo šeimai, savo vyrui, vaikams, savo patiems artimiausiems draugams, pacientams, kolegoms, kurie tikėjo mano sėkme, kurie dar prieš paskelbiant nugalėtoją sakė, kaip bebūtų, tu vis tiek esi mūsų nugalėtoja. Labai jums ačiū", – dėkojo naujoji Metų klaipėdietė.

"Didžiuojuosi tuo, ką darote dėl Klaipėdos. Norėčiau palinkėti dar didesnių vilčių, darbų ir dar didesnės sėkmės", – sveikindamas laureatę, sakė ilgametis šio renginio mecenatas bendrovės "Mūsų laikas" generalinis direktorius Rimantas Cibauskas.

Laureatei įteikta juvelyro Vido Bizausko pagaminta vienetinė segė ir skulptorių Svajūno Jurkaus bei Sergejaus Plotnikovo skulptūrėlė – pagrindinės Metų klaipėdietės regalijos.

"Manau, kad šiandien Klaipėda nusilenkė grožiui, elegancijai, širdies gerumui. Ir visa tai yra jumyse", – teikdamas gėles J.Česienei, pabrėžė V.Grubliauskas.

"Jausmas – nuostabus, bet užlipus į sceną atėmė žadą ir išgaravo viskas, ką ketinau pasakyti, išplaukė vaizdai ir aplinkiniai žmonės, mačiau tik savo vyro akis. Viskas ėmė kristi iš rankų, bet turbūt tai nėra blogas ženklas", – kalbėjo J.Česienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuprantu

nesuprantu portretas
O ką ji tokio padarė šiais metais Klaipėdos miestui???????

Tomas

Tomas portretas
WorthReadingStuff.com - įdomiausi viso pasaulio žiniasklaidos straipsniai vienoje vietoje ;)

wawa

wawa portretas
puiki gydytoja specialistė tikrai atsidavusi savo darbui , .teko lankytis - tikrai medikas iš Didžiosios raidės.Daugiau tokių.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių