Metų klaipėdietė: konkursas įsibėgėjo

Jubiliejiniai Metų klaipėdietės rinkimai įgavo pagreitį. Per dešimt dienų pasiūlyta išskirtinai daug – net 24 kandidatės, miestiečių nuomone, nusipelniusios šio garbingo titulo. Tarp nominančių – sportininkės, artistės, mokslininkės, medikės, visuomenininkės, kultūros veikėjos, kūrėjos, pedagogės ir verslininkės.

Dienraštis "Klaipėda" jau penkioliktąjį kartą kviečia deleguoti savo pretendentes, kurios, gyventojų manymu, labiausiai vertos prasmingo Metų klaipėdietės titulo. Šiais rinkimais siekiama paskatinti uostamiesčio bendruomenę susivienyti bendram tikslui – pastebėti ir pagerbti žmonėms ir miestui labiausiai nusipelniusias dailiosios lyties atstoves.

Išskirti savo favoritę turėtų ne tik pavieniai asmenys, bet ir organizacijos, įmonės, bendruomenės. Dienraštis "Klaipėda" tikisi gyventojų iniciatyvos, palaikymo, gražios ir elegantiškos kovos.

Pastebima, jog šiemet miestiečiai – itin aktyvūs. Paskelbus pirmąjį konkurso etapą, buvo pasiūlytos 24 pretendentės.

Klaipėdiečiai deleguoti kandidates gali ne tik už profesinę veiklą, bet ir už nuveiktus darbus miesto labui, pagalbą artimiesiems ir nepažįstamiesiems arba už žmogiškąsias savybes. Metų klaipėdietės rinkimams negali būti siūlomos politinių partijų narės.

"Apgailestaujame, tačiau tai yra vienas šių rinkimų kriterijų. Nepaisant to, raginame akyliau apsidairyti – nekyla abejonių, jog kiekvienas iš mūsų savo aplinkoje pažįstame bent vieną moterį, vertą tapti Metų klaipėdiete", – pastebėjo dienraščio "Klaipėda" rinkodaros ir pardavimo vadovė Daiva Daukšienė.

Dienraščio "Klaipėda" komanda prašo ne tik pranešti kandidatės pavardę, pareigas, bet ir motyvą, kodėl būtent ji verta garbingo titulo.

Pretendentes galima siūlyti iki sausio 25 d. 12 val. Konkursui deleguojamos kandidatės skelbiamos portale klaipeda.diena.lt.

Nuo sausio 26-osios iki vasario 14 d. 12 val. klaipėdiečiai balsuodami rinks, jų požiūriu, šešias verčiausias kandidates.

Vieną jų iš visų gyventojų, pasiūlytų į finalinį septynetuką, deleguos speciali komisija. Septynetukas bus paskelbtas vasario 15-ąją, o į jį patekusios moterys pristatytos dienraščio "Klaipėda" puslapiuose, naujienų portale ir "Facebook" paskyroje nuo vasario 17 iki 24 d.

Metų klaipėdietės paskelbimo, iškilmingo pagerbimo ir apdovanojimo ceremonija vyks kovo 9-ąją.

Šį kartą ilgametes tradicijas puoselėjantį konkursą užbaigs "Švyturio" arenoje vyksiantis grandiozinis užsienio žvaigždžių koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių