Metų klaipėdietė – A. Kerpytė

Tryliktąja Metų klaipėdiete dienraščio „Klaipėda“ skaitytojų valia tapo Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė, viena Klaipėdos apskrities moterų, sergančių onkologinėmis ligomis, draugijos „Zunda“ įkūrėjų Aldona Kerpytė.

Pasveikino šalies Prezidentė

Garbingas Metų klaipėdietės titulas tradiciškai suteikiamas už kilnius darbus miesto ir jo žmonių labui.

Rinkimai skatina visuomenę atkreipti dėmesį į miesto moteris kaip pilietes bei visuomenininkes. Konkurso laimėtoja paskelbiama ir pagerbiama šventiniame vakare Tarptautinės moters dienos išvakarėse.
Renginio globėja šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė šįkart negalėjo atvykti į Klaipėdą.

Šalies vadovė atsiuntė vaizdo sveikinimą, kuriuo palinkėjo klaipėdietėms kuo geriausios kloties.

„Būdamos darbščios ir kūrybingos jūs įkvepiate ir kitus siekti pozityvių pergalių savo mieste ir Lietuvoje. Jūs parodote, kad pokyčiai prasideda nuo kiekvieno mūsų. Jūsų dėka Lietuva tampa veikli ir sėkminga. Tegu kuo daugiau moterų atskleidžia savo talentus ir padeda puoselėti mūsų valstybę“, – teigė Lietuvos Prezidentė.

Pagalba akistatoje su mirtimi

Šiemet klaipėdiečiai atkreipė ypatingą dėmesį į onkologinėmis ligomis sergančių žmonių dvasines bėdas geriausiai žinančią bei vidinę ramybę jiems rasti padedančią Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorę A.Kerpytę.

Moteris pati yra patyrusi sunkių išbandymų ir puikiai žino, ko labiausiai reikia XXI amžiaus maru vadinamos ligos ištiktiems žmonėms.

Konkurso laimėtojos vardą paskelbė 12-oji Metų klaipėdietė Janina Tulabienė. „Klaipėdos“ vyriausiasis redaktorius Saulius Pocius pirmasis pasveikino D.Kerpytę ir įteikė tradicines dienraščio dovanas: specialiai jai pagamintą juvelyro Vido Bizausko segę bei Svajūno Jurkaus ir Sergejaus Plotnikovo sukurtą statulėlę „Nika“.

Susijaudinusi A.Kerpytė padėkojo už jai suteiktą garbę ir tikino, kad jėgų semiasi iš tokių pat kaip ji žmonių, artimųjų bei Dievo.

Prizai – už svarbius darbus

Per 13 metų susiformavusios konkurso sąlygos lėmė kelis Metų klaipėdietės paieškos etapus. Iš dienraščio „Klaipėda“ skaitytojų pasiūlytų moterų sąrašo balsuojant išrenkamos septynios antrojo etapo dalyvės. Nors Metų klaipėdiete tampa viena moteris, jau kelerius metus renginio rėmėjai steigia specialius prizus ir iš septynetuko išskiria ypatingų nuopelnų miestui ir miestiečiams turinčias moteris, kurioms pritrūko balsų tapti konkurso laimėtoja.

Šiemet Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė įsteigė specialų prizą. Jis skirtas jaunai verslininkei, dviejų vaikų mamai Kristinai Zibalienei, sėkmingai vadovaujančiai socialinei įmonei „Regseda“, kuri kasmet plečiasi ir suteikia vis daugiau darbo vietų regos, klausos ar psichinę negalią turintiems klaipėdiečiams.

Bendrovę iš bankroto gniaužtų ištraukusi moteris užsiima labdaringa veikla. Jos iniciatyva mažas pajamas gaunantys ar į skolas įklimpę darbuotojai kasdien maitinami nemokama sriuba, jiems rengiamos ekskursijos, pramogos bei stovyklos.

Bendrovė „Mars“ įsteigė specialų prizą, kuriuo apdovanojo Galiną Kučinskienę už nenuilstamą darbą gerinant mūsų keturkojų draugų gyvenimo sąlygas.

G.Kučinskienė pelnė klaipėdiečių pagarbą ėmusis gyvūnų globos bei įsteigusi įstaigą „Būk mano draugas“, kurios tikslas – kaip galima daugiau beglobių gyvūnų rasti naujus namus bei mylinčius šeimininkus.
Papuošalų dizainerė Rutta Mill įteikė specialią dovaną Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorei Aušrai Nokolajevienei, kad besirūpindama mažaisiais klaipėdiečiais ji nepamirštų ir savęs.

Moterims – gėlės ir dovanos

Neliko be dovanų ir kitos konkurso finalininkės – politikė Lilija Petraitienė, „Aušros“ teatro mokytoja Ilona Stančikienė ir Vaikų ligoninės naujagimių patologijos skyriaus vedėja Tamara Tiroško.

Visoms septynioms moterims buvo įteiktos nuostabios pavasario gėlių puokštės. Gėles joms teikė ne tik vakaro rengėjai, bet ir svečiai.

Visos moterys gavo gausybę kitų dovanų. Įmonė „Vadasiga“ Metų klaipėdietei padovanojo išskirtinio dizaino prabangų gultą.

Kavos namai „Musangas“ konkurso finalininkėms įteikė dovanų kuponus bei šviežiai skrudintos kavos rinkinius, o konkurso laimėtoją palepino pačia brangiausia pasaulyje kava „Kopi Luwak“.

Jauki, šviesi ir skleidžianti gundančius kvapus kulinarinė studija „Baker Street“ visoms septynioms moterims padovanojo galimybę išmokti gaminti Prancūzijos desertus.

Klaipėdietės sulaukė nuolatinės konkurso rėmėjos kosmetologės Aušros Holcmann dovanų – kvietimų apsilankyti kosmetikos salone.

Ypatingomis dovanomis moteris palepino ir Izraelyje gaminamų maisto papildų be cheminių priedų platintoja Baltijos šalyse bendrovė „Biofarmacija“.

Netrūko gražiausių žodžių

Iškilmingas Metų klaipėdietės pagerbimo vakaras vyko viešbutyje „Europa City Aurora“. Svečius pasitiko konkurso ir jo finalinio vakaro rengėjai dienraščio „Klaipėda“ darbuotojai. Į iškilmes buvo pakviestos visos ankstesniųjų metų konkurso laimėtojos, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, garbingiausi miesto žmonės.

Visas į puotą susirinkusias moteris su pavasario švente sveikino ir uostamiesčio meras V.Grubliauskas. Bendrovės „Diena Media News“ generalinis direktorius Laimutis Genys džiaugėsi, kad uostamiesčio žmonės kasmet pastebi vis naujas moteris, garsinančias savąjį miestą, dirbančias jo žmonių naudai.

Gražiausius žodžius vakaro kaltininkėms išsakė ir renginio mecenato bendrovės „Mūsų laikas“ valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas.

Sveikinimo žodį tarė ir generalinis Metų klaipėdietės pagerbimo vakaro rėmėjas bendrovės „Tete-a-tete kazino“ vadovas Andrius Ališauskas.

Šventę tradiciškai rėmė bendrovė „Švyturys-Utenos alus“, įgaliotas „Toyota“ atstovas Lietuvoje įmonė „Solorina“, „Laser klinika“ bei telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėjai TEO.

Žavėjo dainininkai ir muzikai

Specialiai šiam vakarui sukurtu filmu renginio svečiams buvo pristatyta Metų klaipėdietės konkurso istorija.

Atskirais vaizdo siužetais pagerbtos visos dvylika jau išrinktų šio titulo laimėtojų ir šių metų finalininkės. Metų klaipėdietės pagerbimo ceremoniją vedė aktorius Vytautas Rumšas vyresnysis.
Svečiai ir viešnios mėgavosi įspūdingais dainininkų Ievos Prudnikovaitės ir Jeronimo Miliaus balsais. Maloniu netikėtumu tapo violončelininkų dueto „T&K duo“ pasirodymas.

Valstybinio Klaipėdos muzikinio teatro baleto trupės šokis pakylėjo svečių jausmus ir suteikė vakarui ypatingo žavesio.

Svečius pasitiko E.Balsio menų gimnazijos moksleivių grupė „Jazz Band“, o Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos pučiamųjų instrumentų orkestras raudonu kilimu palydėjo renginio vedėją ir ankstesniąsias Metų klaipėdietės konkurso laimėtojas ant scenos.

Gėlių salonų tinklo „Frezija“ darbuotojų išmonė salei suteikė pavasario ir moteriškumo kvapą.

Metų klaipėdietėmis jau yra tapusios

sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ vadovė Skaistutė Idzelevičienė;
Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė;
mokytoja, parolimpinių varžybų laimėtoja Aldona Grigaliūnienė;
Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė;
buvusi Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė;
trijų mirusios draugės dukrų globėja tapusi Žaneta Norkuvienė;
Klaipėdos pilies džiazo festivalio prezidentė bei filantropė Inga Grubliauskienė;
Socialinių problemų sprendimų asociacijos bei Klaipėdos apskrities verslininkų asociacijos pirmininkė Nijolė Hansen;
verslininkė ir filantropė Loreta Bosienė,
juvelyrė Jurga Karčiauskaitė Lago;
dokumentinių filmų kūrėja bei filantropė Dalia Kanclerytė;
Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Klaipėdos viltis“ vadovė Janina Tulabienė.

Išsamesnį reportažą iš Metų klaipėdietės vakaro skaitykite kovo 14-ąją dienraščio „Klaipėda“ leidinyje „Vakarė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vietinis

Vietinis portretas
Kokia graži moteris ir tikrai verta už darbus.Ačiū.

Sutinku

Sutinku portretas
Smagu, kad antrus metus is eiles išrenka vertas moteris. Šis konkursas truputi surimtėjo ir uz neaiskius nuopelnus renkamu poniu verslininkiu tokiu, kaip Hansen, Bosiene ir tt daugiau nebebus ir sis konkursas pakils visai i kita lygmeni.

Dalia

Dalia portretas
Antrus metus iš eilės šis titulas suteikiamas jo vertoms moterims.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių