Metų jūrininku tapo kapitonas J. Liepuonius

Jūros šventės atidarymo metu penktadienio vakarą iškilmingai paskelbtas Metų jūrininkas. Šiemet šį garbų titulą pelnė jūrų kapitonas Juozas Liepuonius.

Devintus metus iš eilės dienraščio "Klaipėda" organizuojamuose Metų jūrininko rinkimuose buvo siūlomi savo darbais ir žygiais žmonėms, miestui ir jūrai labiausiai nusipelnę jūrininkai. Iš gausaus būrio pretendentų dienraščio skaitytojai išrinko tris.

Nugalėtojas paaiškėjo sudėjus kuponais, internetu ir SMS žinutėmis atiduotus balsus. Laimėtoją 50 proc. lėmė kuponais, 30 proc. – trumposiomis žinutėmis, o 20 proc. – internetu pareikšta nuomonė.

Daugiausia simpatijų šiemet, be nugalėtojo J. Liepuoniaus, pelnė žvejybos laivyno bocmanas Rimantas Ragaišis ir kapitonas Vytautas Mogenis.

Kruizinių laivų terminale vykusios ceremonijos metu nugalėtojui J. Liepuoniui atiteko žymaus Lietuvos stiklo dizainerio Edmundo Unguraičio sukurta originali statulėlė – laivo imitacija iš stiklo bei dienraščio "Klaipėda" prenumerata metams.

Gėlėmis, kurios buvo įteiktos trims renginio finalininkams, pasirūpino gamtos studija "Puokštė".

Metų jūrininku tapusį J. Liepuonių ir kitus du finalininkus – R. Ragaišį bei V. Mogenį – sveikino bendrovės "Diena Media News" direktorius Tadas Širvinskas.

Konkursą remia bendrovė "Baltseta". Jos atstovų teigimu, jūrininko rinkimai yra graži tradicija, kuri kartą per metus leidžia padėkoti visiems jūrininkams ir parodyti dėmesį šios sunkios profesijos žmonėms.

J. Liepuonius – buvusios belgų karinės fregatos, o dabar ginkluotos apsaugos palydos laivo "A 963 Stern" kapitonas. Jo vadovaujamas laivas – bazė ginkluotoms apsaugos tarnyboms, lydinčioms laivus aktyviuose piratų rajonuose.

Sudėtingas užduotis jūroje atliekantis kapitonas pripažino, kad darbas – itin rizikingas. Tačiau dėl to jis per daug nesijaudina ir ekstremaliose situacijose stengiasi išlikti ramus.

Pastaruosius kelis mėnesius jūrininkas praleido karštuose taškuose Viduržemio jūroje ir Afrikos pakrantėje. Pagrindinė jo užduotis buvo saugoti Libijoje dirbančius vienos kompanijos darbuotojus – jei kiltų kokių nors neramumų, greitai išgabenti Libijoje dirbančius specialistus į Maltą. Pusiau juokais jis užsiminė, kad avantiūristui ir adrenaliną mėgstančiam žmogui šis darbas tobulai tinka.

J.Liepuoniaus karjeros pradžia – ketvirtasis kapitono padėjėjas tanklaivyje. Vėliau jis tapo plaukiojančios bazės kapitonu-direktoriumi.

J.Liepuonius tuo metu vadovavo laivui, kurio įgulą sudarė 250 žmonių. Vėliau dirbo įvairioms užsienio bendrovėms priklausančiuose laivuose. Nugalėtojas – taip pat ir Jūrų kapitonų asociacijos vadovas.

Renginių organizatorius Algirdas Guzauskas buvo tas žmogus, kurio galvoje gimė mintis rengti Metų jūrininko konkursą. Kelerius metus iki tol buvo renkamas Metų kapitonas, Metų jūreivis, Metų bocmanas.

Konkursas įsisuko, tapo populiarus ir, kaip atskleidė balsavimo aktyvumas, svarbus jūrininkams bei jų šeimoms.

Informacija

Pirmąkart Metų jūrininkas Klaipėdoje išrinktas 2009 m. jubiliejinės 50-osios Jūros šventės proga. Tada šiam titului nominuoti net 34 su jūra susiję klaipėdiečiai. Pirmuoju Metų jūrininku tapo tolimojo plaukiojimo kapitonas Sigitas Šileris.

2010 m. šis titulas atiteko tolimojo plaukiojimo kapitonui Jakubui Jakubovskiui, 2011 m. – bocmanui Algirdui Traškevičiui, 2012 m. – jūrinio kelto kapitonui Vytautui Valterui, 2013 m. – tolimojo plaukiojimo kapitonui Aleksandrui Sbitnevui, 2014-aisiais – kapitonui Arvydui Aleksui Narmontui, 2015 m. – "Athena Seaways" kelto kapitonui Arvydui Glazauskui, o pernai – kompanijos "DFDS Seaways" kelto kapitonui Henrikui Žalandauskui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na toks jis ar anoks

Na toks jis ar anoks portretas
bet ne tikrasis kapitonas.O su visuomeniniais reikalais neturi jokio ryšio.Baisiai nori ,,pasikelti"ir įtikti valdžiai.Kartais net šlykštu buvo žiūrėti.Tikri kapitonai netūnotų krūmuose kada naikinamas jų laivynas.O šito nebuvo nei girdėt, nei matyt..Ale-bet-tačiau-kadangi šitas metu apsidvanojimas yra Šit'as tai ar jis yr ar jo nėr-ne kažkas.

Aš portretas
O tu siaube!!!! Žmogus be sąžinės!!!! Ir kad tokį išrinko?!

Vaidilutė

Vaidilutė portretas
Sveikinu . Labai gražu, šitas žmogus tikrai nusipelnė apdovanojimo, o kas rašo blogus komentarus jo tikrai nepažįsta
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių