„Meridianui“ vasarą lankytojų netrūko

Naujam gyvenimui prikeltam "Meridianui" pirmoji vasara buvo sėkminga – klaipėdiečiai bei miesto svečiai burlaivį apgaubė dėmesiu. Uostamiesčio simbolis ne kartą tapo ne tik vestuvių, bet ir sužadėtuvių vieta.

Naujam gyvenimui prikeltam "Meridianui" pirmoji vasara buvo sėkminga – klaipėdiečiai bei miesto svečiai burlaivį apgaubė dėmesiu. Uostamiesčio simbolis ne kartą tapo ne tik vestuvių, bet ir sužadėtuvių vieta.

Įvertino teigiamai

Pirmąją vasarą atgimęs burlaivis "Meridianas" lankytojų dėmesiu nesiskundė. Sezoną miesto simboliu tituluojamas laivas pradėjo tradiciniu burių pakėlimu ir, panašu, visą vasarą gaudė palankų vėją.

Tiesa, sezono pradžioje dėl vykstančių krantinės tvarkymo darbų denyje įsikūrusi kavinė veikti pradėjo tik birželio pabaigoje.

Planuojama, kad kitąmet ji lankytojus pradės priimti iškart po burių pakėlimo šventės.

"Vasara buvo nebloga, nes denio kavinė pritraukė tikrai nemažai lankytojų. Užsukdavo tiek šeimos, tiek pavieniai lankytojai, tai tikrai buvo mėgstama vieta pasėdėti", – pasakojo burlaivio "Meridianas" paramos fondo atstovas Gediminas Gudavičius.

Daugiausia lankytojų burlaivis sulaukė vasarai jau įsibėgėjus bei pradėjus lepinti geriems orams.

Ir piršosi, ir tuokėsi

Pašnekovo teigimu, "Meridianą" nemažai gyventojų rinkosi ir svarbiausioms šventėms. Burlaivyje vyko ne tik santuokų įregistravimo ceremonijos, kuriose dalyvaudavo net ir kapitonas, tuoktuvių pokyliai, bet būta ir sužadėtuvių.

Šią vasarą burlaivį "atrado" ne tik klaipėdiečiai, bet ir miesto svečiai. Čia rengta nemažai iškilmingų verslo pietų ar pobūvių, galimybe organizuoti panašius renginius domėjosi ir kitų miestų verslo kompanijos.

Atkreipiamas dėmesys, kad lankytojams burlaivis yra atviresnis šiltąjį sezoną nei šaltuoju metų laiku. Vasarą "Meridianas" atsidarydavo vidurdienį ir dirbo be laisvadienių. Toks grafikas dar išsilaikys ir rugsėjį.

Darbo laiką į šaltojo sezono, kai nedirbama pirmadieniais bei burlaivio durys atveriamos nuo 17 val., planuojama grąžinti tik visai subjurus orams. Prasidėjus rudens sezonui numatomi ir meniu pokyčiai.

Atrado turistai

Nuo šio pavasario apsilankymas burlaivyje tapo mokamas. Norintieji apžiūrėti objektą turėjo įsigyti "Meridiano" svečio pasą. Nusipirkę jį lankytojai dar buvo pavaišinami kava, arbata ar gaivinamuoju gėrimu.

Norintiems į laivą patekti suaugusiems reikia sumokėti 3 eurus, vaikams, moksleiviams, neįgaliesiems – 2 eurus. Nuolaidos taikomos ir apsilankančioms grupėms.

"Žmonės labai noriai ėjo ir mokėjo, visi supranta, kad tai, kas lieka nuo gėrimo, yra skiriama "Meridianui" išlaikyti", – pastebėjo G.Gudavičius.

Ruošiasi minėjimui

Kaip teigė paramos fondo atstovas, vasarą burlaivyje apsilankė kelios gidų grupės. Taip "Meridianas" tapo viena uostamiestį turistams reprezentuojančių vietų.

"Atsirado senas–naujas turų objektas", – pastebėjo pašnekovas.

Pernai gruodžio 18-ąją duris atvėręs ir gyvenimui prikeltas "Meridianas" bei jo komanda jau dabar pradeda rengtis pirmųjų metų veiklos minėjimui.

Tiesa, iškilmingo renginio neplanuojama. Pirmoji sukaktis bus paminėta ramiai, mat didžiausios viltys dedamos į vasaros pradžioje vykstančią ir sezoną atidarančią burių pakėlimo ceremoniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kad merdi tas meridianas

Tai kad merdi tas meridianas portretas
nevykes projektas tas restoranas... produktu jau nebesiveza is prancuzijos. Burbulas subliusko

O kažkas

O kažkas portretas
nelabai seniai buvo suglvojes,,genialią"minti-išplukdyti Merdianą už juros vartu ir nuskandintie...Galim dar karta palyginti savivaldybės medingalviu proto sugebėjimus priiminėjant sprendimus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

    1
  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

    1
  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    1
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    4
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių