„Meridiane“ – jauno vyno šventė

Netrukus legendinis "Meridianas" klaipėdiečius pakvies į gurmaniško skonio renginį – prancūziško vyno mėgėjams skirtą vakarą. Ragautojai turės neeilinę progą susipažinti su jaunu gėrimu bei sudalyvauti specialiai šiai dienai parengtoje prancūziškoje programoje.

Tęsią prancūzišką tradiciją

"Le Beaujolais Nouveau est arrivé!" – šis šūkis vienija viso pasaulio vyno mylėtojus, kurie kasmet trečiąjį lapkričio ketvirtadienį susiburia įvertinti naujo derliaus vyną.

Pastaruoju metu šventė "Božolė" tampa vis populiaresnė Lietuvoje, kur taip pat netrūksta šio gėrimo gurmanų. Pernai išskirtinėje aplinkoje – istoriniame burlaivyje "Meridianas" pradėta graži tradicija tęsiasi ir šiemet įgaus dar ryškesnį atspalvį.

Anot renginio organizatorių, "Božolė" šventė siejasi ne tik su iškilmingu vyno pristatymu, aromatų ir skonių įžvalgomis, bet ir romantiška muzika, pokalbiais apie vyną.

Restorano "Meridianas" įgula tradiciškai kviečia šią gražią rudenio šventę pasitikti kartu. Šių metų derlių įvertins ir apie božolė tradicijas papasakos vyno ekspertas Mindaugas Paliukas. Būtent jis atidarys pirmąjį vyno butelį ir paskelbs šių metų derliui skirtą tostą.

Lankytojų gomurį taip pat džiugins patiekalai iš naujo restorano meniu, o šventinę nuotaiką kurs ir prancūziškomis melodijomis dalysis romantiškieji Jurgita Bendikaitė ir Antanas Cirtautas.

"Meridiano" vadovas Mindaugas Beniušis pasakojo, kad paragauti iš Prancūzijos atkeliavusio balto ir raudono išskirtinio skonio vyno bei gerai praleisti laiką kviečiami visi, prijaučiantys prancūziškai maisto ir gėrimų kultūrai. Jis pridūrė, jog maisto meniu bus daug įvairesnis ir pritaikytas visiems skoniams.

"Pasiūlysime lietuviškos produkcijos patiekalų, jautienos liežuvį, lietuvišką jautienos išpjovą, vietinę žuvį. Žinoma, turėsime ir atvežtinių produktų – meniu išlieka jūros gėrybės, austrės, aštuonkojų užkandžiai. Taip kad pasirinkimas – labai platus, kiekvienam pagal poreikį ir norą. Be abejonės, didelis bus ir vynų pasirinkimas. Mūsų degustaciniame meniu, lankytojų patogumui, prie siūlomo maisto yra priderintas ir vynas", – sakė pašnekovas.

"Božolė" ištakos – Prancūzija, Božolė regionas, kuriame gaminamas tokio paties pavadinimo vynas. Prancūzijoje ši šventė pradėta švęsti nuo 1951 m. Kasmet didžiuliai kiekiai Božolė vyno pagaminami vien švenčiančiųjų poreikiams patenkinti, tačiau jo negalima ilgai laikyti – patariama išgerti per kelis mėnesius.

Lapkričio 17 d. 18 val. "Meridiane" vyksiantis "Božolė" renginys – nemokamas.

Vyksta muzikiniai vakarai

"Meridiano" įgula kvies linksmintis ne tik "Božolė" šventės metu, bet visus lapkričio savaitgalius. Nuo 20 iki 22 val. laivo-restorano lankytojų lauks nemokami muzikiniai vakarai.

4–5 d. atvykusiesiems koncertuos Ieva Jotkėlaitė ir Marijus Kučikas, Jurgita Bendikaitė ir Antanas Cirtautas. 11–12 d. klaipėdiečius šildys J.Bendikaitė ir A.Cirtautas bei Rasa Serra ir M.Kučikas.

18–19 d. pasirodys duetas "XO" ir saksofono muzika: Mindaugas Šlečkus ir Simona Timašiovienė, Paulius Barzinskis ir Antanas Cirtautas. 25–26 d. "Meridiano" svečiai turės galimybę išgirsti M.Kučiką ir I.Jotkėlaitę, Kęstutį Nevulį ir Artūrą Kozlovskį su rusų romansais.

Pasak "Meridiano" vadovo M.Beniušio, restoranas taip pat priima užsakymus šventėms, banketams, įmonių vakarėliams, oficialiems susitikimams. Muzikinio vakaro programa klientams papildomai nieko nekainuos.

Vyrauja "lanksčios" kainos

Laive-restorane yra 12 asmenų talpinanti salė su atskiru įėjimu. Ji yra visiškai privati, todėl labai tinka įmonių susitikimams. Kita – erdvesnė salė skirta šventėms, kur gali linksmintis iki pusės šimto žmonių.

Čia esančioje daugiafunkcėje restorano salėje vyksta darbiniai pasitarimai, mokymai, seminarai, kurių metu, esant poreikiui, suteikiama galimybė pasinaudoti visa pristatymams reikalinga įranga: projektoriumi, interaktyvia lenta ir kitomis priemonėmis.

Anot M.Beniušio, lankytojai neturėtų baimintis aukštų kainų. "Meridiane" dirbantis personalas visuomet linkęs ieškoti kompromisų ir savo klientams parengti asmeniškai jiems prieinamus išskirtinius pasiūlymus.

"Kainos čia nėra aukštos, niekuo nesiskiria nuo kitų mieste esančių restoranų. Apskritai kalbant, savo klientams esame labai lankstūs. Jei tai yra užsakomasis renginys ar šventė, esti galimybė tartis dėl kainos su kiekvienu užsakovu individualiai", – aiškino "Meridiano" vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ooo, kaip romantiška

Ooo, kaip romantiška portretas
pagaliau "Božolė" jau ir Klaipėdoje, anksčiau ši privilegija tik Vilniuj priklausė :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių