„Meridianas“ bus ruošiamas šiltajam sezonui

Gausų šventinių renginių maratoną užbaigęs Klaipėdos miesto simbolis burlaivis "Meridianas" pirmą kartą po rekonstrukcijos daro techninę pauzę, per kurią bus atliekami profilaktiniai laivo sistemų patikrinimo bei kiti techninės priežiūros darbai.

Pasak istorinį laivą valdančio Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio "Meridianas" paramos fondo dalininko ir valdybos pirmininko Aloyzo Kuzmarskio, praėjus daugiau nei trejiems metams po to, kai rekonstruotas "Meridianas" iš remonto doko grįžo į savo vietą Danės upėje, galima konstatuoti, kad atlikti darbai iš tiesų pateisino lūkesčius.

"Burlaivis yra patikimas, sandarus, aprūpintas moderniomis šildymo, vėdinimo ir kitomis sistemomis, tad jokių problemų, būdingų tokio pobūdžio objektams ant vandens, per šiuos metus nekilo. Vis dėlto, nors ir neplaukia, laivas yra laivas, ir jis reikalauja daug intensyvesnės bei labiau specifinės priežiūros nei bet koks statinys, esantis ant žemės. Tą ir stengiamės užtikrinti, kad užbėgtume už akių toms problemoms, su kuriomis susidūrėme, kai tik perėmėme nuskandinti pasmerktą "Meridianą", – teigė A.Kuzmarskis.

Beje, anot fondo dalininko ir jo direktoriaus Aido Kaveckio, dar rekonstruojant "Meridianą" buvo lankomi panašūs istoriniai burlaiviai aplinkinėse šalyse ir domimasi, kaip jie eksploatuojami.

"Pavyzdžiui, 1896 m. pastatytas burlaivis "Rickmer Rickmers", kuris nuo 1983-iųjų stovi Hamburge ir kuriame taip pat yra įrengtas muziejus bei restoranas, periodiškai kas 5–7 metus yra "dokuojamas". Taip yra užtikrinama, kad šis laivas jau daug metų puošia Vokietijos uostamiestį. Ateityje tai laukia ir "Meridiano", bet kol kas užtenka ir profilaktinių darbų", – tikino A.Kaveckis.

Šie darbai pradedami nuo sausio 16 d. ir planuojami baigti kovą. Minėtu laikotarpiu "Meridiano" restoranas neveiks.

Anot restorano vadovo Mindaugo Beniušio, šis laikas bus išnaudotas atsinaujinimui, virtuvės darbo ir valgiaraščių korekcijoms bei rimtam pasiruošimui šiltajam sezonui.

Pasak M.Beniušio, tai patogiausias metas trumpai techninei pauzei, nes iki tol "Meridiane" vienas po kito vyko šventiniai renginiai, o pavasariui ir vasarai jau dabar iš anksto suplanuotos datos vestuvėms, kitoms asmeninėms bei korporatyvinėms šventėms.

Pastaraisiais metais "Meridianas" tapo viena populiariausių Klaipėdos vietų tuoktuvėms. Iš viso simboliniame burlaivyje po jo rekonstrukcijos jau susituokė per 40 porų. Restorano vadovo teigimu, po truputį, bet užtikrintai "Meridianas" išsikovoja pripažinimą ir tarp pavienių klaipėdiečių, miesto bei šalies įmonių.

Pasak Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovės Romenos Savickienės, turistų akyse "Meridianas" šiuo metu yra vienas pagrindinių objektų, simbolizuojančių Klaipėdą.

"Nuo vasaros vidurio vykdome projektą "365 "Meridiano" dienos", kurio metu į Klaipėdos turizmo profilį socialiniame tinkle "Facebook" kasdien įkeliame naują burlaivio nuotrauką ir savo lankytojams leidžiame stebėti, kaip per metus keičiasi miesto simbolis ir miestas aplink jį. Projektui įsibėgėjant, įvairiuose turizmo forumuose iš užsienio kolegų išgirdome atsiliepimų, kad "Meridianas" – tai tarsi Klaipėdos Eifelio bokštas", – pasakojo R.Savickienė.

"Žinoma, tai labai džiugina. Kita vertus, ne mažiau svarbus tikslas – būti mėgstama, patrauklia ir prieinama vieta visų pirma patiems klaipėdiečiams ir jų svečiams. Būtent į tai ir bus kreipiamas didžiausias dėmesys ruošiantis artėjančiam sezonui", – tvirtino "Meridiano" restorano vadovas M.Beniušis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stanislava

Stanislava portretas
Nuoširdžiausia padėka tikriems VYRAMS:A.Kuzmarskiui ir A. Kaveckiui už gražuolį "Meridianą".Tai lyg gyvas paminklas Jūsų kilniems darbams Klaipėdos mieste.Sėkmės Jums visur ir visada.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių