Meras nesieks dar vienos kadencijos

Dešimtus metus Kretingos rajonui vadovaujantis konservatorius Juozas Mažeika būsimuose mero rinkimuose dar vienos kadencijos nusprendė nebesiekti. Esą atėjo metas, kad rajonui vadovautų jaunesnis politikas.

65-erių J.Mažeika į Kretingos rajono savivaldybės tarybą renkamas jau daugiau nei 20 metų. 2004-ųjų gruodį jis tapo mero pavaduotoju. Dar po penkerių metų buvo išrinktas meru. Šias pareigas eina iki šiol.

Tačiau esą tai paskutinė jo kadencija, daugiau mero rinkimuose J.Mažeika dalyvauti neketina, tačiau partijos sąraše, renkant savivaldybės tarybą, jo pavardė bus įrašyta.

"Sakote, sklando gandai, kad nebedalyvausiu mero rinkimuose? Tie gandai yra labai tikslūs. Man jau gana. Pats buvau šalininkas, kad žmonės, kuriems suėjo 65-eri, turėtų trauktis iš vadovaujančiųjų postų ir užleisti vietą jaunesniems. To reikalavau iš buvusių seniūnų. Tuos reikalavimus taikau ir sau. Manau, kad į politiką turėtų ateiti jaunesni žmonės", – paaiškino J.Mažeika.

Paklaustas, ar yra numatęs kokį kandidatą vietoj savęs, J.Mažeika pajuokavo: "Aš ne caras Romanovas, kad turėčiau paveldėtoją į mero postą. Mūsų partijos skyrius kandidatu į merus iškėlė Dangirą Samalių. Aš pats merų rinkimams dedu tašką, tačiau savivaldybių rinkimuose į partijos sąrašus esu įtrauktas."

J.Mažeika pripažino, kad tiek kolegos, tiek konservatorių partijos pirmininkas įkalbinėjo jį dar sykį išmėginti jėgas mero rinkimuose, tačiau politikas atsisakė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MMM

MMM portretas
Puikus meras ir geras žmogus. Gaila, kad pasitraukia...

Zelemuncikas

Zelemuncikas portretas
Inga G. teisi, kai uzsidarys pinigu srautai uztems protelis nevienam

Inga

Inga portretas
Jei truksta protelio komentatorei, gal vertetu nukreipt savo veikla seneliu slaugyme, o ne rasynet vejus.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių