Melnragės parką įrengs dar šiemet

Melnragės parko įrengimas turėtų startuoti ir būti baigtas dar šiais metais. Planuojama, kad darbai prasidės vėlyvą pavasarį ar vasaros pradžioje. Parkui įkurti bus skirti šeši mėnesiai.

Išlaikys natūralią aplinką

Melnragės parkas bus įkurtas prie Šiaurinio molo. Šią teritoriją riboja Audros, Kopų, Nėgių, Molo, Vėtros gatvės ir paplūdimiai.

Įmonė "Želdynai" jau baigia parengti projektą. Miesto valdžios atstovams buvo pristatyti paskutiniai pasiūlymai.

"Su rengėjais vyko ne vienas susitikimas. Projektuotojai išgirdo savivaldybės architektų, specialistų nuomonę. Rengiant projektą aktyviai dalyvavo ir Melnragės bendruomenė", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Ji atkreipė dėmesį, kad finansavimą parkui įkurti tikimasi gauti dalyvaujant priemonėje, kuri skatina išlaikyti natūralią aplinką.

"Viskas turi būti daroma iš natūralių medžiagų, tokių kaip medis, smėlis, virvės", – vardijo pavaduotoja.

Rengs skirtingus takus

Rengiant Melnragės parko projektą daugiausia diskusijų kilo dėl takų dangos. E.Mantulovos teigimu, dažniausiai tokio tipo parkuose klojami mediniai takai. Tačiau palijus ar pašalus jie tampa slidūs.

Tad projektuotojai ieškojo kitų sprendinių. Pasiūlytas kitas Europoje paplitęs būdas – grunto stiprinimas. Tam naudojamas vanduo, stiprikliai, labai mažas kiekis cemento.

"Tai leidžia net smėlį paversti į betono standumo dangą. Ja patogu ir eiti, ir važiuoti visomis transporto priemonėmis. Be to, ji yra ilgaamžė", – pasakojo pavaduotoja.

Vis dėlto, pasak E.Mantulovos, tokį sprendinį realizuoti galima tik toje parko dalyje, kur nėra pustomas smėlis. Kitose tokie takai būtų užpustyti.

Tad nuo gynybinių įtvirtinimų į šiaurę takams pasirinkta tokia danga, o į pietus, kur atviresni kopagūbriai ir pustomas smėlis, – medinė.

Tačiau reikėtų ieškoti būdų, kaip juos padaryti šiurkštesnius: gal padengti lipnia medžiaga ir apiberti drožlėmis, kad nebūtų slidu.

Atsiras vieta iškyloms

Melnragės parke bus įrengtos vaikų žaidimų aikštelės, sporto įrenginiai, karuselė iš natūralaus medžio ir virvių, ji suksis veikiama žmogaus jėgos.

Atsižvelgta ir į Melnragės bendruomenės nuomonę, kad reikėtų numatyti vietas, skirtas iškyloms. Iškylaujama ir dabar, bet chaotiškai, visur paliekama šiukšlių.

"Projektuotojai rado vietą, kuri galėtų būti skirta iškyloms. Joje bus įrengti stalai, suolai, šiukšlių dėžės", – tvirtino pavaduotoja.

Parke numatyta įrengti ir poilsio aikšteles su suolais vietose, kur atsiveria panorama į jūrą.

Didžiojoje parko dalyje apšvietimas nebus įrengiamas. Žibintai bus sumontuoti tik toje pusėje, kuri yra arčiau gyvenamųjų namų.

Rengiant parką bus išsaugomi želdiniai, pašalinami tik menkaverčiai. Jei kurie nors bus pažeisti atliekant darbus, turės būti atsodinti.

Artimiausiu metu projektas bus užbaigtas ir bus kreipiamasi dėl leidimo darbams gauti. Tikimasi, kad gegužę jau bus išrinktas rangovas, kuris kurs Melnragės parką.

Planuojama, kad darbai truks 5–6 mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Čia su tuo parku neaišku ,juk jau lygtai yra japonų projektas naujo uosto ir matyti kiek užimtų uostas nuo ten ir reikėtų daryti parką o nelysti prie molo ,kuris tikrai gali papulti uosto prieigai ,reikėtų pamastyti .

Logiška.

Logiška. portretas
Tik spės įrengti ir bubum-išorinis uostas.Viską nušluos.Ne tik ta ale parka bet ir trobas.Budulius iškels napik į butus..Ir paskui ieškok kas kur ir už kiek kainavo:DDD)

As

As portretas
Teisingai per Laluna replikvo. Pilna Klaipėdoje parku kuriuos reikia tvarkyti, bet nrtvarko, nauja statys netoli meto namu. Pinigu plovimas.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių