Melnrages nori sujungti tiltu

Uostamiesčio paplūdimių prižiūrėtojai subrandino mintį abi Melnrages sujungti virš kopų pakeltu taku. Šią mintį ketinama pristatyti Aplinkos ministerijoje, galbūt ir pačiam aplinkos ministrui.

Šiomis dienomis Klaipėdos savivaldybėje aptarta galimybė miesto paplūdimiuose įrengti išskirtinį taką.

Uostamiesčio paplūdimius prižiūrinti biudžetinė įstaiga "Klaipėdos paplūdimiai" pateikė siūlymą, kaip būtų galima sutvarkyti pėsčiųjų takus nuo Pirmosios iki Antrosios Melnragės.

Taką siūloma iškelti virš kopagūbrio ir sujungti jį su jau esančiomis bei būsimomis apžvalgos aikštelėmis.

"Klaipėdos paplūdimiai", teikdami šį pasiūlymą, pasirėmė mokslininkų nuomone, kad toks būdas, kai ant polių yra įrengiami takai, padeda nuo erozijos išsaugoti ir kopas", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Tiltą primenantis virš kopų pakilęs takas būtų apie 2,3 km ilgio.

Pašnekovė pastebėjo, kad norint svarstyti tokio projekto įgyvendinimo galimybes bei siūlyti miesto tarybai įtraukti tokią priemonę į strateginį veiklos planą dar reikia atlikti kai kuriuos darbus.

Būtina išnagrinėti Pajūrio juostos apsaugos įstatymą, pajūrio juostos specialųjį planą ir pajūrio juostos tvarkymo programą, kurią sudaro ir prižiūri Aplinkos ministerija.

E.Mantulovos teigimu, šiuo metu nei miesto architektai, nei urbanistai nėra pasirengę atsakyti į klausimą, ar toks takas būtų laikomas įrenginiu, kaip įprastas takas, kuriuos miestas gali ir rengia savarankiškai, ar tai vis dėlto yra statinys, kuriam reikalingos visos derinimo procedūros ir projektai.

"Aiškiai nepasisakyta nė viename norminiame akte, nes iki šiol tokios iniciatyvos Lietuvoje tikrai nebuvo", – dėstė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Todėl nuspręsta šią idėją pristatyti Aplinkos ministerijai, prašyti jos nuomonės dėl pajūrio juostą saugančių teisės aktų aiškinimų, taikymo ir galbūt tokios priemonės įtraukimo į tvarkymo programą.

Tikimasi, kad uostamiestyje užgimusią idėją pavyks pristatyti ne tik ministerijos specialistams, bet ir aplinkos ministrui Kęstučiui Navickui.

Anot E.Mantulovos, kol kas dar anksti vertinti, kiek galėtų kainuoti toks takas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klonn

klonn portretas
Gal ir nieko ydeja butu.... Bet juk sezonas trumpas pas mus 3men per metus, ne ten pinigus taskote..... Tvarkykite parkus,dviraciu takus, vaiku zaidimu aiskteles....

ką jūs runkeliai suprantat:D)

ką jūs runkeliai suprantat:D) portretas
Svarbiausia kad veiksmas vyktu ir pinigai plauktu.Padarysem iš atlieku ta tiltą kad kitais metais vėl reikėtu naujai toki pat per ten pat tiesti ir bus puiku

Klaipėdis

Klaipėdis portretas
Gal šį projektą siūlo Klaipėdoje negyvenęs ar rudenį, žiemą, pavasarį prie jūros nebuve žmonės? Pritariu nuomonei, kad reiktų sutvarkyti esamus takus su jų infrastruktūrą. esami takai tinka pasivaikščiojimams ne sezono metu ir apsaugo nuo jūros vėjo. Tiltas bus netinkamas naudojimui. Tai eilinis pinigų plovimas. o dar ir moterų pležų teritorijos tarp dviejų Melnragių. Eilinis briedas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių