Melnragės gyventojams pristatytos uosto vystymosi perspektyvos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija gyventojus supažindina su uosto plėtros galimybėmis. Šį kartą uosto vystymosi vizija pristatyta Melnragėje gausiai susirinkusiems vietos gyventojams.

„Uosto krova kasmet vidutiniškai auga 6,6 procento, tad po 10 metų turėtume krauti apie 70 mln. tonų krovinių per metus. Jei ir toliau bus išlaikyti tokie augimo tempai, 2026 metais mūsų pajėgumai bus išnaudoti, todėl turime ieškoti naujų plotų uosto reikmėms“, – kalbėjo Uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

Pernai Klaipėdos uostas pasiekė rekordinę krovinių apyvartą – 38,5 mln. t. Uosto veikla į valstybės ir savivaldybių biudžetus 2015 m. įnešė 684 mln. Eur, tai yra maždaug 92 mln. Eur daugiau, nei 2013 m. Uoste ir bendrai su uostu susijusiose įmonėse dirba apie 58 tūkstančiai darbuotojų.Norėdamas išlaikyti sėkmingas pozicijas tarp Baltijos jūros uostų Klaipėdos uostas dėmesį turi skirti gyliui ir naujiems žemės plotams. Šiuo metu rengiamas uosto bendrasis planas ir turėtų numatyti ilgalaikę uosto plėtrą.

„Atstovaujame valstybės interesams, turime užtikrinti, kad uostas vystytųsi, būtų kuriamos naujos darbo vietos. Planuojame ne 5–10, o 50 metų į priekį. Šiandien sulaukiame investuotojų dėmesio, tačiau juos galime nukreipti tik į esamas uosto įmones, pasistatyti ir naudoti savo terminalų galimi investuotojai negali, nes nėra laisvos žemės“, – sakė A. Drungilas.

Melnragės gyventojai Uosto direkcijos atstovams pateikė jiems rūpimus klausimus. Susitikime taip pat dalyvavo ir į klausimus atsakė melnragiškių kaimynystėje esančios bendrovės „Klaipėdos nafta“ atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių