Melnragėje bus kuriamas naujas parkas

Jei procesas vyks sklandžiai, 2018-aisiais Melnragėje bus pradėtas kurti naujas parkas. Darbus turėtų finansuoti Europos Sąjunga (ES), mažesne dalimi prisidėtų ir miesto savivaldybė.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitete buvo svarstomas naujo parko nuo Audros iki Vėtros gatvių atsiradimas.

9 ha ploto teritorijoje, apimančioje priekopį ir dalį gyvenvietės, ketinama iškirsti senus ir suformuoti naujus želdynus, nutiesti pėsčiųjų takus.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės teigimu, atsiras ir šiek tiek mažosios architektūros – suoliukų, šiukšliadėžių.

Esą atvykę poilsiautojai Melnragėje galėtų pasivaikščioti, gerai praleisti laiką.

"Buvo gana sudėtinga atrasti tokią teritoriją, kuri tiktų parkui. Finansuotinų priemonių pasirinkimas yra labai nedidelis. Pavyzdžiui, pėsčiųjų takeliai turi būti tiesiami naudojant tik natūralias priemones, tai yra medį, sutankinto grunto dangas, kitokių negalima. Todėl siūlome sutvarkyti būtent pasirinktą vietą", – sakė E.Jurkevičienė.

Esą projektu siekiama pagerinti kraštovaizdžio ekologinę būklę.

"Projektas labiau skirtas ne žmonėms, o gamtai išsaugoti, jos ekologinei pusiausvyrai išlaikyti. Tikimės, kad tai paskatins apsitvarkyti ir kai kuriuos Melnragės gyventojus", – akcentavo vedėja.

Savivaldybės administracija kitąmet teiks paraišką gauti ES finansinę paramą. Jei pasiseks, realūs darbai prasidės 2018-aisiais.

Preliminari projekto vertė – 321 tūkst. eurų. Iš jų 273 tūkst. eurų sudarytų ES fondų lėšos, dar apie 48 tūkst. eurų, planuojama, skirs miesto savivaldybė.

Kraštovaizdžio būklės gerinimo dalis sudarytų 23 tūkst. eurų. Likę pinigai būtų skiriami parkui Melnragėje tvarkyti.

Vis dėlto kai kurie politikai įsitikinę, kad iš pradžių reikėtų sutvarkyti jau esamus apverktinos būklės takus, o tik vėliau tiesti naujus.

Komitete dalyvavęs jo narys Algirdas Grublys negailėjo projektui kritikos.

"Gabaliukais vis kažką lipdome, reikėtų kompleksiškai imtis darbų. Krūmų tvarkymas ir tiek. Neturime, kur pinigų dėti, tai ką darysi", – traukė pečiais A.Grublys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RASA

RASA portretas
Keistas užmojis. Melnaragė ir taip laukinėje gamtoje . Nebent pėsčiųjų takus sutvarkyti ir šiukšliadėžes bei suolelius pastatyti.Va naujuose rajonuose,tikrai nėra kur pasivaikščioti ar prisėdus-pailsėti.

dievo

dievo portretas
uzmirstas kampelis, nebent tik vietiniu gyventoju malonumui. Miesto parkui geriau skirti daugiau demesio - ten miestieciai noretu aktyviai poilsiaut. I Melnrage miesto zmones vaziuoja priimineti saules vonias. Jei jau parka prie juros daryt, tai kodel ne tarp Giruliu ir Melnrages - ten daugiau zmoniu.

tam cha cha

tam cha cha portretas
Gydykis idiote, kol dar ggydytojai gali tau padėti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių