Medžiai parke griuvo nelegaliai?

Pro smalsių klaipėdiečių akis nepraslydo Poilsio parke nukirsti du medžiai. Miestiečiai spėjo, kad tai padaryta net neturint leidimo. Buvęs miesto tarybos narys, dabar pramogas parke siūlančios bendrovės vadovas Mindaugas Žilys aiškino, jog beržas ir liepa kėlė pavojų žmonėms, o leidimą gauti sudėtinga. Tačiau paaiškėjo, kad šiemet tai apskritai neįmanoma.

Ant kelmo pririšo lyną

Netoli Poilsio parko gyvenantis klaipėdietis neseniai čia, netoli transformatorinės ir statomo viešojo tualeto, pastebėjo du nukirstus medžius.

"Beržas pašalintas visai nekokybiškai. Paliktas apie pusantro metro aukščio kelmas. Taip niekas medžių nepjauna", – atkreipė dėmesį vyriškis.

Tačiau, anot vyro, priežastis, kodėl paliktas toks aukštas medžio kelmas, aiški. Ant medžio pririštas "Nuotykių parko Kar kar" laipynių trosas.

Kitas pašalintas medis – liepa. Ji nukirsta tvarkingai.

"Matyt, tie medžiai trukdė pramogautojams, laipiojantiems lynais, ir dėl to buvo pašalinti. Kažin ar apskritai saugu laipioti tais trosais? Kai kurių medžių būklė ne per geriausia. Baisu, kad neįvyktų nelaimė. Kažkas turi tikrinti tą pramogų parką", – teigė klaipėdietis.

Pamatęs nukirstus medžius, gyventojas bandė išsiaiškinti, ar buvo duotas leidimas pašalinti želdinius, tačiau nesėkmingai.

"Skambinau į savivaldybę, Kretingos miškų urėdiją, aplinkosaugininkams, tačiau niekas negalėjo pasakyti, ar leidimas buvo išduotas. Labai keista, kad niekas nieko nežino. Gaila, kad nebeliko medžių", – emocijų neslėpė parko lankytojas.

Laikėsi tik ant žievės

Pasak buvusio miesto tarybos nario, įmonės "Nuotykių parkas Kar Kar" direktoriaus Mindaugo Žilio, medžiai pašalinti, nes kėlė pavojų. Yra dar trys, kuriuos reikia nukirsti.

"Šie medžiai – pavojingi lankytojams. Kai kurie išgraužti kažkokių parazitų. Beržas, ant kurio pritvirtintas mūsų lynas, buvo perlūžęs. Liepos vidus buvo išskobtas. Ji vos ne ant žievės laikėsi", – pasakojo vadovas.

Kiti trys avarinės būklės medžiai, anot M.Žilio, auga vietose, kur dideli žmonių srautai – prie tako, suoliukų. Vienas medis virsdamas gali užgriūti ant trasų.

Direktorius atkreipė dėmesį, kad į pavojingus medžius pirštais badydavo ir pastabų dėl jų reikšdavo ir lankytojai.

Vadovas pasakojo, kad darbų dabar imtasi, nes sumažėjo žmonių srautai parke. Jis žadėjo, kad paliktas aukštesnis kelmas, ant kurio pririštas lynas, bus sutvarkytas.

"Tikrai taip nepaliksime. Vėliausiai pavasarį viskuo pasirūpinsime. Dabar šalta. Sudėtinga atlikti darbus. Mums taip pat reikės dabar pasukti galvą, kaip pertvarkyti laipynių trasą, kur pririšti laikantįjį lyną", – pabrėžė vadovas.

Leidimas – "pakeliui"

Paklaustas, ar gavo leidimą pašalinti medžius, M.Žilys atsakė, kad šis jau pakeliui.

"Vienu žingsniu esame priekyje. Nupjauti šiuos medžius reikėjo jau seniai. Vos ne nuo nuotykių parko įsikūrimo. Tvarkytis reikėjo. Džiaugiamės, kad žmonių nėra ir galėjome dirbti", – pasakojo direktorius.

Pasiteiravus, ar nebijo sankcijų už be leidimo nurėžtą medį, vadovas tvirtino: "Jei bijotume, viską darytume naktį. Dabar mes nieko neslepiame. Sargas nupjovė medžius, nes jie buvo pavojingi. Visus esame nufotografavę. Matyti jų būklė. Nėra daugiau apie ką diskutuoti."

M.Žilys pasakojo, kad bandyta gauti leidimą nupjauti medžius ir teigė, jog ir pavasarį želdiniai buvo šalinami parke.

"Susisiekėme su darbus atlikusios įmonės atstovais. Parodėme, kokius medžius, mūsų akimis, reikia nurėžti. Pažymėjome juos plačia juosta. Tačiau jų taip ir nenupjovė. Aiškino, kad tą daryti reikia atskiru sutarimu", – neslėpė vadovas.

Kreipėsi ne tik į miškininkus

Pasak M.Žilio, dar nepašalinęs pavojingų medžių, jis kreipėsi į Kretingos miškų urėdiją dėl leidimo. Ši patarė susisiekti su Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriumi.

"Pastarasis rūpinosi leidimų šalinti medžius gavimu. Žinojo procedūrą. Miškininkai manė, kad padės greičiau susitvarkyti. Taip pat patarė susisiekti su girininku. Tačiau atvažiavus į girininkiją dažnai tenka tik spyną pabučiuoti", – tvirtino M.Žilys.

Vadovas atkreipė dėmesį, kad miškininkai apgailestavo, jog kartu su savivaldybe nebuvo suderinta ir kartu gautas leidimas šalinti medžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WW

WW portretas
Nelabai suprantu,atsiverciau Kaunodienos portala,o cia vis apie Klaipeda? Ar nera kito laikrascio,o gal Kaunodiena neturi apie ka rasyti,kad vis apie Klaipeda. Ar Lietuvoje nebera kitu miestu?

Ciocia

Ciocia portretas
na ką Mindaugėli, sudirbo tave komentatoriai į struškes ir šipulius?Netgi nežino kad tu jau ne tarybos narys ir kad tarybos nariu buvai tik tam kad tau reikėjo prasisukti, palaukti kol į parką bus suinvestuota Eurosojuzo paramos limonai o paskui tik šast-ir sėdi.Su savo Gešeftu.Betkaip matai, miestiečiai nieko neužmiršta, niršta ir makaronai jiems ant ausų visai nesilaiko.Gali kada nors ir blogai baigtis..būk budrus..

Daina

Daina portretas
Šiandien naujieji lietuviai kerta senus medžius, na o rytoj jie naikins senus ir ligotus žmones.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių