Medis apkartino klaipėdiečių gyvenimą

Pietinėje miesto dalyje gyvenančius klaipėdiečius jau keletą metų gąsdina milžiniškas medis. Esą tankiai išsikerojusios šakos skverbiasi pro daugiabučio langus ir, pakilus vėjui, gali juos išdaužti. Jei medis nuvirs, baiminamasi ir liūdnesnio scenarijaus.

Jaučiasi tarsi džiunglėse

Įpykusių miestiečių žodžiais, sveiki medžiai pjaunami be gailesčio. Tuo metu išties pavojingų pašalinti niekas neskuba.

Dabar seną medį nuo namo skiria vos keli metrai.

"Pavasarį aplink I.Simonaitytės 8-ą namą išpjovė jaunus medžius. O vidiniame kieme paliko didelį lapuotį, kuris savo šakomis remiasi į pastatą, balkonus. Kai stiprus vėjas, šakos daužosi į langus. Klausimas, ar tas medis dar stiprus ir ar nenuvirs ant pastato. Kasdien tyko rimtas pavojus, o kas, jei prasidės audra ar uraganas? Baisu apie tai net pagalvoti", – rūpinosi žmonės.

"Namuose tamsu ir šalta. Šakos užstoja saulę ir apskritai visą vaizdą lauke, kartais atrodo, kad gyvename džiunglėse ar urve. Juk šio milžiniško medžio taip paprastai nenugenėsi. Poros šakų, kurios remiasi į namą, nupjauti tikrai neužteks. Jo turi visai nelikti", – įsitikinę klaipėdiečiai.

"Pamišę gamtos gynėjai"

Tiesa, yra ir tokių gyventojų, kurie stoja piestu prieš bet kurio medžio kirtimą.

"Idiotizmas. Tų medžių, kuriuos tikrai reikia, nekerta. Yra dar viena atskira žmonių kategorija – pamišę gamtos gynėjai, kurie kalba apie vykdomą medžių genocidą. Siūlyčiau jiems kraustytis gyventi į mišką ir ten krykštauti tarp medžių, o ne trukdyti darbams", – kritikos negailėjo kitas gyventojas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tikino, kad leidimas pjauti minėto medžio nebuvo išduotas.

Pačių prašymų iš gyventojų savivaldybė taip pat nesulaukė.

Šalia namo esanti teritorija priklauso daugiabučių namų savininkų bendrijai "Sakalas", kuriai buvo išduotas leidimas tvarkyti teritoriją prie I.Simonaitytės g. 6.

"Niekas mūsų kažkodėl neprašė nukirsti medžio prie I.Simonaitytės g. 8 namo. Paprašė prie 6-o namo ir leidimą gavo. Negalima taip paprastai atvažiuoti į vieną miesto galą ir visus medžius "nušniūrinti". Tikslingai dirbama, pagal teritorijas", – teigė L.Dūda.

Medžius prilygino katėms

Ne Klaipėdos miesto savivaldybė, o namo administratorius ar bendrija rūpinasi medžiais daugiabučių namų kiemuose.

"O kam jį sodino? Kai suauga, matote, kas vyksta. Bobutės pasodino prieš 20 metų ir dabar turi bėdą savo kieme. Niekas neleido tų medžių sodinti ir savivaldybė tokiose vietose to nedarė. Žmonės patys pasisodino, o dabar nebepatinka. Čia kaip su kačiukais: mažą nusiperka, o kai užauga, į gatvę paleidžia", – palygino miesto ūkvedys.

Gyventojams belieka kreiptis į savivaldybę, kad ši išduotų leidimą nukirsti pavojų keliantį medį.

Veikiausiai jį teks pašalinti iš pačių gyventojų pinigų, jei miesto savivaldybė neatras tam lėšų.

"Pranešiau Miesto tvarkymo skyriaus vedėjai Irenai Šakalienei, gal suras galimybę iš kokių nors resursų padėti žmonėms", – tikino L.Dūda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Įdomiausia tai, kad už šių medžių nukirtimą mokame mes patys tiesiogiai, o ne iš miesto biudžeto, pramušo valdžia įstatymą, kad miesto žemę privalo tvarkyti šalia gyvenantys gyventojai, tai dabar iš mūsų pinigų pjauna kas papuola neatsiklausus ir nesurinkus parašų.

kaimynas

kaimynas portretas
Salia namo Simonaitytes 28 augo grazuole egle tikrai niekam nemaise ir absoliuciai visi namo gyventojai tiesiog mylejo ta egle.Bet pries pora metu grynai pries Kaledos valdziai prireike tos egles,atvaziavo,greitai nukirto,pakrove su kranu ir isvaziavo.Ponas.V.Krubliauskas turbut leidima dave

Kodėl

Kodėl portretas
Vingio gatvėj pjovė reik,nereik viską iš eilės,niekas jokių prašymų neteikė
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių