Medikams teks skambinti kitaip: keičiamas greitosios medicininės pagalbos numeris

Nuo ketvirtadienio keičiamas greitosios medicinos pagalbos telefonas. Anksčiau veikęs skubios pagalbos 033 numeris keičiamas į 113.

"Jis pradės veikti lapkričio 26 d. 8 valandą. Kol kas matome, kad skambinantieji 033 dar papuola pas mus, o skambinantys 113 numeriu jau prisiskambina mums. Nuo ketvirtadienio telefono numerio 033 nebeliks", – paaiškino Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyriausiasis gydytojas Rimvydas Juodviršis.

Kretingos, Klaipėdos, Šilutės, Skuodo rajonų bei Klaipėdos, Palangos ir Neringos miestų gyventojai tiesiogiai naujuoju numeriu galės prisiskambinti į greitosios medicininės pagalbos stotį.

"Mes nuo 2011 m. įrodinėjame, kad kiekvienas tarpininkas, nesvarbu, ar jis dirba prekyboje ar medicinoje, yra trukdis procesui. Atsiranda tikimybė paklysti informacijai, nesusikalbėti. Ačiū Dievui, 113 numeris lieka savarankiškas, kuriuo ir toliau atsilieps medikai", – patikino R. Juodviršis.

Pajūrio krašte gyventojai skubią pagalbą ir toliau galės kviestis bendruoju pagalbos telefonu 112. Medikai atsilieps į 113 numerio skambučius.

"Abu numeriai veiks. Kuris numeris kam patiks, tuo galės ir skambinti. Kas norės ilgiau plepėti, galės skambinti 112 numeriu. Turime ne vieną pavyzdį, kai informacija buvo netiksli, supainiota. Dažniausiai skambinant bendruoju pagalbos telefonu sugaištamas laikas, o informacija mūsų taip ir nepasiekia. Tuomet, kai skambutis peradresuojamas mums, Bendrasis pagalbos centras mums pateikia tik žmogaus vardą ir pavardę, adresą. Tačiau medicininių dalykų 112 numerio operatoriai juk neišmano, tik gaištamas laikas tokiais pokalbiais", – priminė R. Juodviršis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Nuo neatmenamų laikų buvo: gaisrinė 01; mentai 02: daktaras 03: dujos 04: nuo to laiko kaip pradėjau kalbėt žinojau šitus numerius. Dabar bėdai atsitikus nežinau kur ir kaip kviest pagalbą. Tie kaitaliojimai veda aklavietėn.Kaip sako ,,Iš didelio rašto išlipom per kraštą" taip ir su nesąmoningais įstatymais, nes durnių laive- Seime sėdi neišmanėliai, taip ir ženklų statytojai kelių valdyboje , ir T.T.Todėl ir pasitikėjimo link rytojaus jokio.

Vytautas

Vytautas portretas
Nuostabios ir teisingos mintys apie lietuvišką biurokratiją su sudirbta ,,centralizacija"

Klaipėdiškė

Klaipėdiškė portretas
Eilinį sykį Juidviršis nusišnekėjo, numeris 113 skirtas tik konsultacijoms, o išsikviesti bus galima tik surinkus 112
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių