Medikai kviečia sėsti ant dviračių

  • Teksto dydis:

Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikai Pasaulinės širdies dienos išvakarėse sės ant dviračių ir savo pavyzdžiu ragins klaipėdiečius gyventi sveikiau bei rūpintis savo širdimi. Jie kviečia prisijungti visus klaipėdiečius.

Specialistus neramina, kad kas antra mirtis Lietuvoje – dėl kraujotakos sistemos ligų.  Kasmet nuo jų  Lietuvoje miršta 23 tūkst. Žmonių, o mirtingumo nuo kraujotakos ligų rodiklis 2,3 karto viršija ES šalių vidurkį.  Beveik 30 proc. invalidumo ir apie 20 proc. visų apsilankymų sveiktos priežiūros įstaigose lemia širdies ir kraujagyslių ligos.

„Širdies ir kraujagyslių ligų nemažėja, negana to, jos kasmet paliečia vis jaunesnius žmones. Tai labai neramina medikus, nes jų pareiga nėra tik gydyti jau segančius žmones. Mes siekiame, kad sergančiųjų būtų kuo mažiau ir savo pavyzdžiu rodome, ką daryti, kad būtume sveikesni. Per metus vien Klaipėdos jūrininkų ligoninėje dėl širdies ligų gydosi per 4 tūkst., o ambulatoriškai konsultuojame per 15 tūkst. pacientų“, – akcijos svarbą pristatė Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

Pasaulinės širdies dienos proga tokį dviračių žygį medikai organizuoja jau dešimtą kartą. Pirmųjų akcijų metu būdavo įveikiami nedideli ruožai, o pastaraisiais metais medikų kolona keliauja nuo  Klaipėdos jūrininkų ligoninės iki prekybos centro BIG ir įveikia 15 kilometrų atstumą.

Pasaulinės širdies dienos išvakarėse, rugsėjo 27 d., sekmadienį, 11 val. visi, ne tik medikai, bet ir pacientai, jų artimieji, sveiką gyvenseną propaguojantys klaipėdiečiai kviečiami prisijungti ir dalyvauti dviračių žygyje.

Jo startas 11 val. prie Klaipėdos jūrininkų ligoninės, o finišas – prie prekybos centro BIG. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepasirašysiu

nepasirašysiu portretas
,-čia apie dviračius, sveikatą straipsnis, o alkoholikų portale ALKAŠ / alkas.lt/ tikrai nepasirašinėsiu.

Paso įstatymas keičiamas. BALSUOKIME

Paso įstatymas keičiamas. BALSUOKIME portretas
Už ALTERNATYVŲJĮ paso įstatymo projektą pasirašykime INTERNETE čia: alkas. lt/2015/09/17/uz-lietuvos-valstybine-kalba-jau-galima-pasirasyti-ir-internete/ , arba tiesiog alkas. lt (ieškokite dešinėje „pasirašyti internete“. Čia rasite ir paaiškinimą), arba PARAŠŲ RINKĖJŲ LAPE . Šiuo projektu tenkinamas ir kitakalbių ar ištekėjusių už žsieniečių , ir valstybės interesas - pavardes ir vardus pase kiekvienam skaityti jam reikalinga kalba.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių