Mažiesiems klaipėdiečiams – prasminga akcija

Uostamiesčio renginių sąrašą papildė kilni akcija – birželio 2-ąją Klaipėdoje pirmąkart vyks UNICEF vaikų bėgimas, sutelksiantis ir vaikus, ir suaugusiuosius.

Lietuvos atkūrimo šimtmečio ir UNICEF Lietuva 25 metų veiklos proga jau tradicija tapęs renginys plečia savo geografiją gerokai už Vilniaus ribų. Be Klaipėdos, UNICEF vaikų bėgimas taip pat bus organizuojamas Kretingoje (gegužės 27 d.), Kaune bei Druskininkuose.

UNICEF Lietuva geros valios ambasadorės aktorės Virginijos Kochanskytės teigimu, žinia, jog šis prasmingas renginys vyks net dviejuose Vakarų Lietuvos miestuose, tapo patvirtinimu, kad nuoširdžios svajonės pildosi.

"Prieš dvejus metus dvi šaunios mergytės Alicija ir Beatričė, kurios į UNICEF vaikų bėgimą Vilniuje iš Klaipėdos atkeliavo drauge su manimi ir savo mamytėmis, po šios bėgimo šventės paklausė: o kodėl tokio renginio nėra Klaipėdoje? Atsakiau, kad gal kada ir bus. Pasvajokime – juk svajonės pildosi!" – šypsojosi pašnekovė.

Šiemetis UNICEF vaikų renginys "Bėgsiu už maistą" skirtas Mozambiko vaikams.

Šalis kenčia nuo didžiausios per 30 metų sausros, kuri badu grasina daugiau nei 1,5 mln. žmonių.

Skaičiuojama, kad iki metų pabaigos bus visiškai išsekę 72 tūkst. vaikų, jų gyvybei grės mirtinas pavojus.

UNICEF vaikų bėgimo dalyviai turi galimybę išgelbėti šių vaikų gyvenimą.

Už 5 eurų "Svarbus kiekvienas vaikas" mokestį galima nupirkti specialios baltymų prisotintos riešutų pastos, kurios išsekusiam vaikui užtektų net penkioms dienoms.

Ne viename susitikime su uostamiesčio moksleiviais dalyvavusi V.Kochanskytė tvirtino, jog vaikai jautriai reaguoja į filmuotą medžiagą, įamžintą UNICEF misijų vargingiausiose pasaulio šalyse metu.

"Tuo metu žiūri į jų veidus ir matai, kokie jie nuščiuvę. Šiandien mes taip pripratę skųstis, kaip mums blogai. Tad, manau, labai gerai, jog mūsų vaikai turi galimybę ne tik susimąstyti, kad kažkas gyvena gerokai skurdžiau už juos, bet ir patys padaryti kažką, kas galėtų padėti šiems žmonėms", – kalbėjo V.Kochanskytė.

UNICEF vaikų bėgimas Klaipėdoje

Kada: birželio 2 d. 12 val.

Kur: Klaipėdos vasaros estrada

Distancija: 0,5–1 km

Kas gali dalyvauti: visi vaikai nuo 2 iki 14 metų

Kaip: registracija bėgimui – iki birželio 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

daina

daina portretas
prie ko čia aš ir tas, anot Jūsų, išbandymas? Turi gi savo mylimąsias. Galiu pasakyti tik viena: jeigu lietuviai neplanuotų nėštumų ir gimdytų neatsakingai tiek kiek Mozambiko šeimos, tai ir Lietuvoje būtų toks pat skurdas, kaip Jūsų Mozambike.

to daina

to daina portretas
..dalyvaučiau tik vienoje akcijoje - nemokamas prezervatyvų dalinimas Mozambiko vyrams. .. Tai. Mozambiko vyrai ir panores su jumis isbandyti tos prezervativus!! Jus "uz" ar kaip?:))

skaitytoja

skaitytoja portretas
tikri klaipėdiečiai
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių